<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Satser på støtte til barn og unge

Gjennom stiftelsen Grieg Foundation, som eier 25 prosent av Grieg Group, har shippingfamilien donert rundt 700 millioner kroner til veldedige formål verden over.

Fremtiden: Grieg-familien satser på fremtiden, og har engasjert seg spesielt i SOS Barnebyer og tildelt 112 millioner kroner til ulike utdannelses- og familieprosjekter internasjonalt, forteller Elna-Kathrine Grieg, styreleder i Grieg Foundation. Foto: Grieg Foundation
Næringsliv

Grieg-familiens stiftelse, som mottar 25 prosent av utbyttet i Grieg Group, ble opprettet i sin nåværende form i 2002.  Det er særlig barn og unges utvikling, musikk og annen kultur, samt medisinsk forskning og helseprosjekter som nyter godt av utdelingene.

– Støtte til barn og unge er stiftelsens viktigste satsningsområder, sier styreleder i Grieg Foundation, Elna-Kathrine Grieg.

Fokus på jenters utdannelse

Grieg-familien har engasjert seg spesielt i SOS Barnebyer og tildelt 112 millioner kroner til ulike utdannelses- og familieprosjekter internasjonalt. Støtte til utdannelse, og spesielt jenters utdannelse, er en av hovedpilarene til Grieg Foundation.

– I 2021 opprettet vi sammen med Kvinnenes Sanitetsforening, Senter for Forskning på Kvinnehjerte ved Haukeland Universitetssykehus og Universitetet i Bergen, sier Elna-Kathrine Grieg.

I år støtter også Grieg Foundation utdannelsesprosjekter i Norge, samt i ulike land i Afrika og Sør-Amerika. Støtte til musikk og kultur er et annet hovedsatsningsområde, og da spesielt til kulturlivet på Vestlandet. 

Grieg Foundation har vært en trofast støttespiller for Bergen Filharmoniske Orkester, Festspillene i Bergen, Bergen Nasjonale Opera, Opera Bergen og etableringen av kulturhuset Oseana i tillegg til små og store lokale musikk- og kulturprosjekter. 

Med FNs bærekraftmål som ledestjerne

– Stiftelsen har også tatt et spesielt ansvar for bevaring av den maritime kulturarven, bekjempelse av plast i havet og innovativ helseforskning, sier Grieg.

– Hvorfor donerer Grieg-familien så mye penger til disse formålene?

– Grieg-familien har gjennom generasjoner vært opptatt av å gi tilbake og bidra til et varmere samfunn. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt. Det offentlige, det private og frivilligheten må jobbe sammen for å løse store samfunnsutfordringer, sier Grieg.

Grieg-familien har gjennom generasjoner vært opptatt av å gi tilbake og bidra til et varmere samfunn. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.
Styreleder i Grieg Foundation, Elna-Kathrine Grieg

Hun forteller videre at Grieg Foundation også skal støtte innovative prosjekter som “skaper positive endringer og styrker lokalsamfunn og enkeltpersoner med visjoner og engasjement”.

– Vi ser etter prosjekter hvor støtten vår spiller en avgjørende rolle og kan skape langsiktige endringer for enkeltmennesker og lokalsamfunn. FNs bærekraftmål er en global oppfordring til handling for positiv endring. Alt vi gjør og støtter er forankret i bærekraftmålene.