<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Rec Silicon er et selskap investor Jens Ulltveit-Moe kontrollerte for et halvt år siden, men han ble (trolig av sin bankforbindelse DNB) tvunget til å selge sine aksjer, som utgjorde rundt en femtedel av aksjene, for 1,30 kroner pr. aksje. Kjøper var Kjell Inge Røkke og et av hans selskaper, og i skrivende stund omsettes Rec Silicon for over 11 kroner, slik at Røkke på kort tid har nidoblet pengene.

Jens Ulltveit-Moe selger stadig kunst , og han er langt nede økonomisk, mens Røkke tjener på å satse på grønne industrier. Rec Silicon produserer nemlig silisium som brukes i produksjon av solcellepaneler. I tillegg har Røkke og hans selskap Aker sørget for å få et eget selskap som driver med havvind og et selskap som skal drive med karbonfangst. Begge selskapene har økt i verdi med flere milliarder kroner på få uker.

AkerBP AKERBP, som bare utvinner olje, som ikke er grønt, er ikke like populært.

Alt skal være grønt nå.

Peter Hermanrud som ofte pleier å gi gode råd, sa på Investordagen i regi av Finansavisen at det nå gjelder å finne selskaper som har et ukjent datterselskap eller en avdeling som kanskje kan bli, eller er, grønt. Det er det investorene vil ha. Slik som Quantafuel, som skal lage olje av gamle plastposer.

Det er det investorene vil ha.

Bak Quantafuel står investoren Kjetil Bøhn, som har vært journalist her i Kapital. Vi ønsker hans grønne fremtid alt vel.

Ingen vil hevde at Hegnar Media og Kapital, med sine aviser og blader, er et grønt selskap, men også der er det overraskelser.

Et svensk selskap som heter Grønn Bedrift, og eies av Amas Service AB i Stockholm, forteller oss i et brev at vi kan bli en grønn bedrift i 12 måneder hvis vi betaler den nette sum av 19.849 norske kroner. Vår referanse er angivelig Trygve Hegnar.

Det er kanskje et lite beløp for å bli en grønn bedrift, men det ligner mistenkelig på gamle dagers fakturasvindel eller Nigeria-brev.

Amas Services kontaktperson er en Henriette Tangen, og hun må vente lenge på å få penger fra Hegnar Media.

Så grønne er vi ikke, og fakturaen ble heldigvis snappet opp i vårt kontrollsystem.

Det er ikke alt som er grønt, som går.