100.000 dollar i tips til Starbucks-barista

En barista i San Diego fikk kjeft av en kunde og ble hengt ut på Facebook. Men nå har han fått over 100.000 dollar til å betale for dansestudiene.

Foto: Jim Mone
Reportasjer

Selv Donald Trump har begynt å bruke masker, og mange utesteder i USA forlanger nå at kundene gjør det samme. I San Diego prøvde en Starbucks-kunde å bestille en kaffekopp, men før hun kom så langt ville baristaen Lenin Gutierrez at hun skulle ta på seg den aktuelle ansiktsmasken.

Gutierrez prøvde til og med å fortelle om kaffekjedens corona-regler, men han ble raskt møtt av et voldsomt raseriutfall. Kunden tok også bilde av den pliktoppfyllende mannen bak disken, og hun la det til og med ut på Facebook der hun fortsatte kritikken av "han som nektet å betjene meg fordi jeg ikke hadde på meg maske".

Den misfornøyde Starbucks-kunden skrev også at hun neste gang ville vente på politiet og ta med en medisinsk bekreftelse på at hun ikke behøvde å ha på seg den obligatoriske masken.

Innsamling på GoFoundMe

Men i stedet for å bli møtt av de forventede støtteerklæringene fikk hun sterk kritikk. I over 130.000 kommentarer ble hun fortalt hvor viktig det er å bruke ansiktsmaske, og 20.000 rasende emojis bare forsterket kritikken.

Noen mente også at Gutierrez fortjente litt ekstra tips, og dette plukket Matt Cowan opp. Han kjente ikke baristaen i San Diego, men startet en kampanje på GoFoundMe, folkefinansieringsplattformen som blant annet samler inn penger til helseutgifter og utdannelse.

"Tips for Lenin Standing Up To A San Diego Karen" er det lange navnet på kampanjen som begynte som en hyggelig gest, men som raskt utviklet seg til en flom av penger. Beløpene det er snakk om er som regel ikke på mer enn fem eller ti dollar, men kampanjen har nå passert 105.000 dollar.

Det opprinnelige målet var 1.000 dollar, slett ikke noe dårlig tips for en barista, men med de midlene som nå er kommet inn kan Gutierrez komme i gang med sin danseundervisning langt raskere enn planlagt.

Og pengene tikker fortsatt inn.

Reportasjer