avatar

Vibeke Holth

Mine siste artikler
Kvinner i vinden
De har høye stillinger, tunge verv, betydelig ansvar og utøver stor innflytelse, men de når akkurat ikke opp på hovedlisten eller bransjelistene over Norges mektigste kvinner. Disse fortjener likevel å trekkes frem.
Næringsminister Vestre fikk 78 millioner kroner i offentlig pengestøtte
Innovasjon Norge har bladd opp 47,4 millioner kroner, Eidskog kommune cirka 25 millioner og Enova nærmere 5,8 millioner i tilskudd og lån til næringsminister Jan Christian Vestres møbelfabrikk. For tomten i Eidskog skulle Vestre opprinnelig bare betale én krone i årlig festeavgift.
Dydige investeringer på fremmarsj
Stadig flere sparere og investorer vil at pengene deres skal skyve kapitalismen i “riktig” retning, noe som har ført til rekordmange grønne selskaper. På børs har mange fått juling det siste året, men flere spennende bærekraftselskaper er nå på fremmarsj.
Om pølser, politikk og journalistikk
Det sies at den som vet hvordan politikk og pølser lages, aldri får en rolig natts søvn. Vi kunne med fordel lagt til journalistikk, for i disse dager presenterer Dagens Næringsliv en politisk røverhistorie av de sjeldne, skriver Kapitals redaktør Vibeke Holth i en kommentar om den ukjente maktstrukturen rundt "avsløringens" tilblivelse.
– Basert på fordommer og i strid med forskning
Det er skrevet to doktorgradsavhandlinger om au pair-ordningen i Norge. Ingen av dem støtter avskaffelse av ordningen, slik Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet nå går inn for ved stortingsvalget.
Ber Telenor reversere salg
45 menneskerettighetsorganisasjoner ber nå Telenors styreleder Gunn Wærsted om å reversere salget av Telenors virksomhet i Myanmar fordi det kan være i strid med FNs retningslinjer og bidra til ytterligere menneskerettighetsbrudd.
Sjeføkonomen og Pistol Packin’ Momma
– En søt stortingskandidat i partiet Rødt, Sofie Marhaug, foreslo forleden å kjøpe ut Witzøe-familien fra Salmar for et titalls milliarder kroner.
Ja, vi elsker!
Våkn opp til fuglesang i en tretopphytte. Nyt rå arkitektur og spektakulær utsikt langs noen av landets mange nasjonale turist-veger. Sjekk inn på Hotel Union Øye og bestig 1.564 meter høye Slogen. Test Turistforeningens arkitektoniske mesterverk av noen hytter. Reis på sidersafari i Hardanger med overnatting på Hotel Ullensvang.
– Slutt å adlyde terroristregimet
Etter at Telenor twitret om at selskapet fordømmer de militære kuppmakernes bruk av vold mot demonstranter og sivile i Myanmar, har kritikk om dobbeltmoral, samarbeid med terroristregimet og brudd på menneskerettigheter haglet mot selskapet.
Da statsministeren ble redaktør
I anledning Kapitals 50-årsjubileum har vi tatt et dypdykk i arkivet. Der fant vi Niels Christian Geelmuydens intervju med daværende statsminister Gro Harlem Brundtland som skrev seg inn i pressehistorien og ble pensum på journalisthøyskolen.