avatar

Vibeke Holth

Mine siste artikler
Ja, vi elsker!
Våkn opp til fuglesang i en tretopphytte. Nyt rå arkitektur og spektakulær utsikt langs noen av landets mange nasjonale turist-veger. Sjekk inn på Hotel Union Øye og bestig 1.564 meter høye Slogen. Test Turistforeningens arkitektoniske mesterverk av noen hytter. Reis på sidersafari i Hardanger med overnatting på Hotel Ullensvang.
– Slutt å adlyde terroristregimet
Etter at Telenor twitret om at selskapet fordømmer de militære kuppmakernes bruk av vold mot demonstranter og sivile i Myanmar, har kritikk om dobbeltmoral, samarbeid med terroristregimet og brudd på menneskerettigheter haglet mot selskapet.
Da statsministeren ble redaktør
I anledning Kapitals 50-årsjubileum har vi tatt et dypdykk i arkivet. Der fant vi Niels Christian Geelmuydens intervju med daværende statsminister Gro Harlem Brundtland som skrev seg inn i pressehistorien og ble pensum på journalisthøyskolen.
Virkelighetens Exit – historiene som overgår TV-serien
En stresskoffert med fem millioner i kontanter. Pump & dump i aksjemarkedet. Tantekontoer i Sveits. Silikonpupper på kreditt. Sene netter på verdens dyreste hoteller. “Glamourmodeller” på nachspiel. Ubetalte regninger signert Donald Duck. Dyrekjøpte livvakter. Trusler, torpedoer og vold. 
Telenors blodige Myanmar-mareritt
Fra et Telenor-tårn i den konfliktherjede Rakhin-provinsen sto en snikskytter fra militærregimet i Myanmar og plaffet ned flyktende rohingyaer, ifølge en FN-rapport. Nå kritiseres Telenor for å ha løpt militærjuntaens ærend, blokkert internett, stengt ned nyhetstjenester og bidratt til omfattende brudd på menneskerettighetene, noe som kan føre til boikott fra USA og store aksjonærtap.
Game over for Telenor i Myanmar?
Telenors konsernsjef Sigve Brekke har fått et enormt dilemma i Myanmar. Ikke bare har han høstet massiv kritikk for å ha stengt ned telenettet i landet etter de militære kuppmakernes ønske. Innen mandag må han også ta stilling til kuppmakernes forslag til en ny Cyber Security Law.
– En samvittighetsløs politiker og svenskdödare
– Sigve Brekke er en fantastisk selger, men samtidig erfaren og samvittighetsløs i det politiske spillet innad i selskapet. (…) Når det gjelder å avskjedige folk er det mange under Brekkes ledelse som vitner om oppsigelser via SMS eller mail, helt uten forklaringer.
Kan felles av hemmelig granskning
Investeringen i indiske Unitech som Telenors nåværende konsernsjef Sigve Brekke var pådriver for som Asia-sjef i 2008, har kostet Telenors aksjonærer rundt 30 milliarder kroner. Mer alvorlig er det at Unitech er dypt involvert i den største korrupsjonssaken i nyere indisk historie – og at alle varsellamper tilsa at investeringen burde skrinlegges.Men Brekke trosset ekspertenes råd. Det kan nå koste ham jobben.
Telenor kan bli tvunget ut av Myanmar
Militærjuntaen i Myanmar,, som 1. februar tok makten i landet ved et kupp, har lagt frem forslag til en Cyber Security Law som kan medføre at Telenor må bidra til å produsere samvittighetsfanger eller forlate landet helt
Hei Marie Olaussen, 1900-tallet ringte og ville ha tilbake kvinnesynet sitt!
Det er et skritt tilbake for likestillingen i Norge om en kunnskapsrik, godt voksen mann ikke skal kunne omtale at kvinnelige bloggere og instagrammere – slik som deg – gir banale økonomiråd, uten å bli stemplet som mannssjåvinist, skriver Kapitals redaktør Vibeke Holth til instagrammer og Hvordan bli rik på et år-forfatter Marie Olaussen.