avatar

Tonje K. Tellefsen

Mine siste artikler
Solid pengemaskin
– Vi skal fortsette å bygge stein på stein, skape verdier for hele konsernet og ikke minst være en solid arbeidsplass. Vi er stolte over å få være med på å skape fremtiden, sier styreleder og eier Olav Stangeland.
Signalgrønn vekstskaper
– Vi har løpende utskifting av eldre kraner som erstattes med miljøriktige maskiner med minimal forurensing. Det koster mer, men det er verdt det, sier andregenerasjonseier Harald Kynningsrud.
Står bergstøtt
– “Bruk ikke krona før du har tjent den”, sa alltid min far. Nøysomhet har tatt oss langt, og jeg er sikker på at det kommer til å ta oss enda lenger, sier annengenerasjonseier Tor Øivind Fjeld.
Den ultimate bucket-listen
Ferie på skinner, arktisk eventyr, gorillasafari, barfot i Bhutan og Michelin-mat i ørkenen. Etter måneder i isolasjon har mange mye oppspart på feriekontoen. Kapital Reise har funnet frem til de mest spektakulære opplevelsesreisene når verden åpner opp igjen.
Satser i krisetid med nytt reiseselskap
Ekteparet Elin og Graham Paton har sendt nordmenn til Afrika i over 20 år. Nå skal de skreddersy reiser i Norge.
Vurderer skjerpet revisjonsplikt
Danmark har strammet inn kravene til revisjon i små selskaper. Revisorforeningen mener en lignende modell er aktuell også i Norge. – Vi må ha mer og smartere kontroll. Ikke mindre, sier adm. dir. Karen Kvalevåg.
Søppelkongene
Avfall har blitt big business, og i bransjen eser private pengebinger i takt med søppelhaugene. Møt et knippe rike skrotnisser som skuffer inn som hakka møkk på kloakk, skrap og råtten mat.
Lønnsom møkkabusiness
– Vi har hatt fokus på forskning og utvikling hele veien. Det har helt klart betalt seg, og nå ligger vi i front globalt, sier gründer og storeier Per Lillebø.
Rik på rask, rusk og ræl
– Mange kaller oss et meglerhus. Det er vi ikke. Vi er et handels- og entreprenørselskap hvor varen er avfall, sier gründer Kjetil Vikingstad.
Millioner av grunker på søppeldunker
– Vi er ganske få i markedet som leverer et så vidt bredt spekter av produkter, sier Hans Kristian Hansen.