avatar

Tonje K. Tellefsen

Mine siste artikler
Subsidiesvindel politianmeldes sjelden
Hele 729 personer fikk avdekket feil i sine søknader om landbrukstilskudd i fjor, men ingen forhold ble anmeldt. – Det er et omfattende kontrollregime, hevder på sin side Landbruks- og matdepartementet.
– Mange utnytter systemet
Fengsler, skoler, taxiselskaper, auksjonsforretninger, skjønnhetsklinikker og begravelsesbyråer mottar årlig store summer i landbrukssubsidier. – Mange er hobbybønder kun for å få tilskudd fra staten, sier storbonde Trond Kristian Refve.
Store prisforskjeller på coronatest
Stadig flere private klinikker tilbyr testing for covid-19. Svartid og hvor mye du må ut med varierer enormt. Den dyreste tar godt over dobbel pris av den rimeligste.
Prishopp på Frogner
Prisen på en eksklusiv leilighet på Gimletoppen i Oslo ble dumpet med nesten 10 millioner kroner uten at det resulterte i salg. Nå er prisen justert opp med 2,5 millioner.
Versace på garasjesalg
Toro-arving Bjarne Rieber holdt i helgen stor basar i Bergen. Blant godbitene var sitteputer fra Wimbledon, konkylier fra Mauritius og servise fra Versace.
Nagell-Erichsen i høyspent krangel
Skagerak Nett ønsker å etablere et jordkabelanlegg over deler av ærverdige Semb Hovedgård. Eier Einar Nagell-Erichsen mener erstatningen på 6.300 kroner er å anse som mindre enn en dråpe i havet.
Tjener millioner på Fantorangen, Knerten og Elias
I fjor ble det solgt bamser, leker, bøker, matbokser og klær basert på norske TV-serier, filmer og teater for barn for til sammen 100 millioner kroner. – Dette er stor business, sier Virke-direktør.
Skal revolusjonere landbruket
Han har vært med på å bygge opp fire milliardbedrifter og har cashet inn til sammen en halv milliard kroner. Nå satser Sjur Svaboe (77) stort på syntetiske molekyler som skal gi økonomisk oppside for bøndene i tillegg til enorm klimagevinst. – Lykkes vi, snakker vi ufattelige verdier, sier han.
Nytt fra Afrika
Det afrikanske kontinentet har flust av opplevelser på menyen. Her er noen smaksprøver.
Først i løypa
Nordlys i luftballong, bryllupsreise på månen, Mars i USA og flygende Porscher. Mens klassikerne består, skifter moten år for år. Også på reisefronten. Her er de villeste, morsomste og mest eksotiske reisenyhetene.