avatar

Tonje K. Tellefsen

Mine siste artikler
Byggmesteren
Geir Drangsland brukte Elkjøp-millioner til å skape milliardverdier i Byggma, og takker sin tidligere sjef for suksessen.
Byutvikleren
Jurist Carl Erik Krefting skiftet beite for å drive med eiendom på heltid. Det har han tjent nær tre milliarder kroner på.
Leilighetskongen
Det første tomtekjøpet var ment som et sideprosjekt til lederjobben i VVS-bransjen. 20 år senere driver Morthen Bakke en av landets største boligutviklere.
Boligbyggeren
En million kroner har blitt til tre milliarder for Borger Borgenhaug etter at han byttet ut lederjobb i Veidekke med eget firma.
Det store spranget
Som lønnsmottager vil man sjelden bli særlig rik, men man risikerer heller ikke å måtte gå fra gård og grunn. Her kan du lese om fem personer som tok sjansen: De sa opp toppjobber, prøvde lykken for seg selv – og ble milliardærer.
Hellik Teigen gjør gull av andres skrot
Det startet i det små med skraphandel i hagen og en håndkjerre. Siden har fire generasjoner utviklet Hellik Teigen til en pengemaskin som soper inn milliarder årlig på gjenvinning av alt fra kjøleskap og biler til oljeplattformer.
Fra null til milliarder
Også Norges rikeste startet i det små. De har bygget seg opp med kreativitet, mot og enorm stå på-vilje. Og felles for de fleste er at kremmergenene kom til syne i ung alder.
Vaskeekte suksess
Det startet med en innpåsliten klient, en frontrute full av fluer og en mirakuløs klut. Siden har Norwex i det stille vokst til å bli et multinasjonalt konsern på salg via homeparties. – Jeg er et geni i business, og en katastrofe privat, sier milliardær og gründer Bjørn Nicolaisen.
Fra milliardær til gjeldsslave
Han vokste opp i en sekt, slo seg opp på tømmer, eiendom og en privat luksusklubb, før en stygg skilsmisse, resesjon og en gedigen kredittskandale sørget for total kollaps. Nå går han til søksmål med et samlet krav på 30 milliarder kroner. – Jeg er en sta nordmann som vil kjempe for rettferdigheten til siste slutt, sier Tim Blixseth til Kapital.
Massiv trevekst
Klimakrise og miljøfokus har tvunget frem nye måter å bygge på. Resultatet er et titalls norske, innovative næringseiendommer.