avatar

Tilja Fyksen

Mine siste artikler
Grønn avkastningspremie forsvant
Etter flere år med til dels svært gunstig verdiutvikling for ESG-relaterte investeringer, er det nå liten eller ingen meravkastning å spore for bærekraftige fond.
– Seoul er byen som aldri blir kjedelig
Når man først kommer under huden på Sør-Koreas hovedstad har den utrolig mye å by på, inkludert fantastisk kultur og herlige folk, sier Nestlé-direktør, Kim André Nordby, som har bodd flere år i den eksotiske byen.
Fondsforvalternes comeback
Aktivt forvaltede aksjefond fikk ekstra mye juling da coronapandemien traff finansmarkedene. Men gjeninnhentingen har gitt aksjeplukkerne muligheten til å skinne.
Toppforvalterens vinneroppskrift for norske aksjefond
I løpet av det siste året har over halvparten av fondene i det norske markedet avkastning på minst 20 prosent. Det er spesielt investeringer i én type aksjer som skiller seg ut, og her er det langt mer å hente, ifølge forvaltervinner Martin Mølsæter.
Avslører de digitale svindlerne
Stadig flere blir utsatt for nettsvindel. Med studier i digital etterforskning ønsker Høyskolen Noroff å gi økt kompetanse på dette området i kampen mot digital kriminalitet.
– Utviklingen går i hundre
Den teknologiske utviklingen i bilindustrien skjer i en voldsom fart. Nå kjemper bilprodusentene og techselskapene om kapp for å sikre seg markedsandeler i fremtidens bilmarked og da spesielt innen connected cars-markedet.
En verden av luksus
Hotelldirektør Mikael Forselius brukte et år på å reise og oppleve det beste innen hotellverdenen for å hente inspirasjon til renoveringen av Britannia Hotel. Fra Côte d’Azur til Cape Town – her er hans utvalgte juveler, og det han omtaler som verdens beste hoteller.
- Et kontinuerlig kok
Salget av sjøhytter går så det suser, og 2021 ligger an til å slå rekordåret 2020. – Nå er det ikke uvanlig at sjøhytter går for tre millioner over prisantydning, sier hyttemegler Tore Solberg.
Norge – et jakteldorado i verdenstoppen
Med en enorm villmark myldrer det av fantastiske jaktmuligheter i de norske skoger. Investor Ola Mæle har jaktet fra nært til fjernt, og talen er klar: – Ingenting slår jakta i Norge, sier jegeren som tipser om landets jaktparadiser og personlige favoritter.
Forbyr tiltak på eiendommer i kremstrøk
Oslo kommune har nedlagt midlertidig forbud mot tiltak på flere boliger langs Frognerparken for å bevare villastrøket fra 1920-tallet. Marte Krogh har bl.a. måttet skrote planer om svømmebasseng.