avatar

Tilja Fyksen

Mine siste artikler
Skolt Holding gjør gull av gråstein
Brødrene Skolt startet med tømmer, gravemaskiner og noen bulldosere. Snart 70 år senere er selskapet en av landets ledende leverandører av pukk og masser. I fjor dro konsernet inn rekordhøye 1,1 milliarder.
Utfordrer de tradisjonelle bjellesauene
Konseptet social trading, som lar amatørinvestorer kopiere handlene til andre investorer, har blitt et milliardmarked som vokser med voldsom fart. Jeppe Kirk Bonde og Christian Kongsted har i løpet av få år blitt noen av verdens mest kopierte investorer, og det betaler seg godt.
Fondskirkegården
Hele 64 norske fond har forsvunnet siden inngangen til 2017. Flere av disse hadde svak avkastning, hvilket kan føre til at forvalternes avkastningshistorikk “sminkes” og at folk gjør investeringsvalg på feil premisser, mener eksperter.
– Sensasjonell shortgevinst
Veddemålene mot aksjemarkedet har de siste årene gitt shorterne på Oslo Børs en nettogevinst på flere milliarder kroner. Her er sektorene ekspertene mener kan bli en fest for shorterne fremover – og sektoren de mener det er “livsfarlig” å shorte. 
Fra hobby til milliardbusiness
De er unge. De er uredde. Og de bygger millionvirksomheter på ryggen av sine sosiale medieprofiler. Å være influencer har blitt mer enn bare en hobby dyrket på pikerommet. Møt den nye, norske lønnsadelen.
Sissener om grønne aksjer:– Bedre vinnersjanser i Lotto
Mange av aksjene som skjøt i været da den grønne bølgen rullet over Oslo Børs, har i løpet av det siste halvannet året falt kraftig tilbake. Utsiktene er heller ikke spesielt lyse for majoriteten av disse selskapene, ifølge ekspertene.
Praktikanter raser etter løftebrudd fra Holzweiler - får ikke lønn de er lovet
Mens Holzweiler har fått en rekke “interns“ til å jobbe gratis for dem, har eier og daglig leder innkassert millionlønninger. Tidligere i år lovet moteselskapet å betale alle tidligere praktikanter, men måneder senere har flere hverken blitt kontaktet eller fått en krone.
Milliarder på spill
Krigen og påfølgende sanksjoner har stukket finansielle kjepper i hjulene for en rekke norske milliardærer som er eksponert mot det russiske markedet. Slik håndterer de utfordringene.
– Som å sette bukken til å passe havresekken
Energiadvokatene Caroline Lund og Stein Erik Stinessen i Advokatfirmaet Lund & CO har sikret firmaet lukrative oppdrag fra kommunalt finansierte kraftforeninger hvor de selv er oppført med lederroller.  
På eventyr i den arktiske hovedstaden
Fra dansende nordlys og spektakulær natur til unike hoteller og lokale matskatter. Tromsø byr på en herlig miks av kultur og utendørsaktiviteter – opplev det beste den nordlige byen har å tilby.