avatar

Tilja Fyksen

Mine siste artikler
Shorterne har tjent én mrd. på grønne aksjer
Det har blitt rekordmange grønne selskaper på Oslo Børs, men kun et fåtall vil overleve, ifølge ekspertene. 75 prosent av børsens grønne bedrifter har negativ kursutvikling så langt i år, noe som har gitt milliardgevinst på shortposisjoner i sektoren.
Måtte tilbakebetale 6,4 millioner i coronastøtte
Etter å ha oppgitt galt, og altfor høyt, tall for eget driftsresultat i en søknad om coronastøtte til Medietilsynet, ble støtten til Dagens Næringsliv kuttet fra 7,3 millioner kroner til 900.000 kroner.
- Mange som vil gå på noen skikkelige smeller
De er unge og har ingen formell kompetanse innen finans eller økonomi. Likevel følger flere tusener økonomi- og investeringsrådene deres på sosiale medier. – Jeg er ekstremt skeptisk, sier forvalter Jan Petter Sissener. Han får støtte fra flere hold. 
– Det er skyhøy risiko
Folkefinansiering kan være en lukrativ kilde til kapital for bedrifter som ikke vil eller kan få lån i banken. For investorene er det mulig å oppnå høy avkastning, men man må regne med tap, mener ekspert.
Ingen drømmesommer for bjellesauene
Bjellesauporteføljen har falt tilbake gjennom sommeren og henger stadig lenger etter Hovedindeksen. Det er årets nykommere som trekker porteføljen mest ned.
Honorarfest innbragte 11,2 mrd.
Fjoråret ble, overraskende nok, rekordsterkt for norske advokatfirmaer: De 20 største dro inn nærmere en milliard mer i 2020 enn året før og tre aktører kan nå skilte med milliardomsetning – med god margin. 
Melder om dødt eiendomsmarked
Sommeren er kjent for å være en rolig periode for eiendomsmarkedet, men i år har det vært uvanlig stille: – Det har nærmest vært helt dødt i juli, sier eiendomsmegler Jørgen Ek.
Skal selge leiligheter for over 500 mill.
En stor tomt i Prinsessealleen på Skøyen har stått tom i mange år. Nå vil Neptune Properties bygge 77 leiligheter med planlagt salgsstart mot slutten av året.
Grønn avkastningspremie forsvant
Etter flere år med til dels svært gunstig verdiutvikling for ESG-relaterte investeringer, er det nå liten eller ingen meravkastning å spore for bærekraftige fond.
– Seoul er byen som aldri blir kjedelig
Når man først kommer under huden på Sør-Koreas hovedstad har den utrolig mye å by på, inkludert fantastisk kultur og herlige folk, sier Nestlé-direktør, Kim André Nordby, som har bodd flere år i den eksotiske byen.