avatar

Sigurd Roll

Mine siste artikler
På søken etter superprofitten i bankbalansen
For de fleste er det ukjent at man kan velge og vrake i investeringsalternativer i én og samme bank.
Eiendomsinvesteringer post corona
I takt med at deler av samfunnet forsiktig gjenåpnes, etter måneder med fysisk, tilbuds- og forbruksmessig nedstengning, er det særlig tre investorrelaterte spørsmål som melder seg:
Nå kommer utbyttet mange har ventet på
BW Offshore, der vi har en kjøpsanbefaling med kursmål 65 kroner, annonserte tidligere i år at de ønsker å gjeninnføre utbyttebetalinger fra andre kvartal i år – omtrent fem år siden sist aksjonærene mottok noen sjekk fra selskapet.
På tide å sende opp helikoptrene?
Coronakrisen har ført til at analytikere stadig vekk må justere ned anslagene sine for økonomisk vekst og inflasjon de nærmeste årene.
På tide å investere i sølv?
Den historisk lave sølvprisen får flere ledende råvareanalytikere til å spå at det kan være svært gode penger å tjene på det edle metallet – også støttet av en stadig sterkere gullpris.
Heftig børsrisiko
Børsakademikerne mener børsene er altfor dyre. Men i fravær av noen reelle alternativer sender investorene kursene videre opp. Med utsikter til flere elendige andrekvartalsrapporter spørs det om det ikke fortsatt er fare for nye dype kursfall på Oslo Børs litt lenger frem i løypa.
Minus 40 prosent – så langt
I midten av januar gikk EQT tungt inn på eiersiden i Storebrand. I etterkant har kursen stupt, men PE-selskapet bedyrer overfor Kapital at de fortsatt har klokkertro på selskapet – og utelukker heller ikke andre nye aksjestunt på en mørbanket Oslo Børs.
Kursras på 400 millioner
HitecVision raidet markedet for Kværner-aksjer i 2015. I dag har kursen ramlet ned til hva selskapet opprinnelig betalte for aksjene. En potensiell gevinst på rundt 400 millioner kroner har dermed forduftet for andelseierne i det Stavanger-baserte PE-selskapet.
Duket for aksjeopptur i Norsk Hydro
Alunorte-trøbbel i Brasil, cyberangrep, press på aluminiumsprisen – og nå coronapandemien. Det får være grenser for hva Norsk Hydro-aksjonærene må tåle. Det mener også flere toneangivende innsidere, som nå laster opp med flere nye aksjer i eget selskap.
Heftig børsgambling
Aksjeformuer via såkalte forwardavtaler sendte ABG-partnernes formuer ned med totalt rundt hundre millioner kroner da det stormet som verst på børsen tidligere i år. Likevel fortsetter partnerne å hamstre ABG-aksjer via risikofylte terminkontrakter.