avatar

Sigurd E. Roll

Mine siste artikler
Aker BP – opp eller ned?
Vender kursen etter årets massive kursfall?
Børsbobler vokser frem
Om hovedfeltet på Oslo Børs skal inn i korreksjonsmodus etter seneste tids kursoppganger, vil selskaper nettopp tatt opp til notering – særlig på markedsplassen Merkur Market – gå en kursmessig tøff periode i møte.
Mer å hente i REC
Hovedaksjonærene i REC Silicon, med Aker Capital og DNB Teknologi i spissen, deltok i fullt monn ved selskapets nylig gjennomførte emisjon. Derfor skal du som investor kjøpe REC – selv etter seneste tids himmelferd på Oslo Børs.
Rentemarerittet forsetter
Europeiske banker har aldri før vært billigere enn hva tilfellet er nå. Eksperter er imidlertid avventende med å anbefale investorer å sette sammen en bred europeisk bankportefølje.
Stille før stormen?
Følg nøye med på utviklingen i lange amerikanske renter. Fra bunnen tidligere i sommer er mange av dem klart høyere.
Abenomics på vei til Norge?
Lesende Norges Banks siste Pengepolitisk rapport fra i høst er det slående at man ikke tenker mer over hvor de ulike kredittsyklusene bærer hen over tid. I rapporten er all analyse nåtidsvurderinger, men det er umulig å forstå hvor vi er uten å tenke på veien vi har gått.
Aker Solutions: Kjøp!
Gjennom flere nylige grep tror vi Aker Solutions nå har en tydelig retning for å skape aksjonærverdier.
Økende risiko for aksjekrasj i Kina
Kineserne hamstrer aksjer med lånte penger i et omfang man ikke har sett siden aksjekollapsen i 2015. Men analytikere frykter vi bare har sett starten på en ellevill jakt etter enda mer aksjekreditter blant de kinesiske børsinvestorene.
Sårbare tech-aksjer
Høsten er her. Det er med andre ord på tide med en realitetssjekk av IT-porteføljen din, all den tid amerikanske teknologiselskaper nå nesten har blitt like dyre som ved inngangen til dotcom-kollapsen for 20 år siden.
Heftig bankrabatt – kjøp!
Generelt handles egenkapitalbevisene med en betydelig rabatt mot Oslo Børs. Det gjør også Sparebanken Sør – og det med god margin. Vi lar oss friste av en veldrevet sørlandsbank som nå er på skikkelig billigsalg.