avatar

Sigurd E. Roll

Mine siste artikler
Potensielle gigantgevinster i vekstmarkedene
Vekstmarkedene er rekordlavt priset. Og skulle dollaren slutte å styrke seg, så kan det ligge an til et realt oppsving for investorer som nå tør å kjøpe seg inn i fremvoksende økonomier.  
Slutt på lilleputt-festen
Flere faresignaler blinker. Vi tror at det fremover kan bli en real blåmandag for mange av de mindre selskapene notert på Oslo Børs.  
Den store oljefesten
Så ble altså oljeprisen den store snakkisen på børsen. Med en oljepris som har brutt 80 dollar fatet, og som flere meglerhus tror skal enda høyere, ligger derfor alt til rette for en bred opptur for de olje- og oljerelaterte selskapene på Oslo Børs.    
Flere og flere setter Mowi på hold
Etter en opptur på rundt 35 prosent de siste tolv månedene ligger Mowi-aksjen nær historiske toppnivåer. Men har oppdrettsgiganten mer kurskrutt å by på? 
Storebrand løftes av aktivistene
Europeisk forsikringsbransje erobres av aktivistfond som vil rydde opp i en sektor som ikke leverer god nok lønnsomhet, og som ellers trenger en real omgang med fusjoner og oppkjøp. Tematikken vil selvfølgelig bidra til å sende Storebrand-aksjen mot nye kurstopper.      
Alarmklokkene ringer på Wall Street
Privatinvestorene i USA tar nå ned sine aksjekreditter. Hvis det fortsetter, kanskje særlig i lys av sentralbankens mer aggressive rentetoner, vil salgsordrene flomme inn på Wall Street. Verdenes mektigste børs er mer sårbar for tunge tilbakeslag enn den har vært på lenge.    
Ny bankfest i vente
21. oktober slipper DNB sine tredjekvartalstall. Vi kan ikke forstå annet enn at det blir en forrykende rapport, som gir rom for nye kursløft. Kjøp!
Kursfest i sikte for Aker BP
Oljeprisen stiger, nye pristopper er i sikte, og flere investorer og forvaltere mener man kan stå overfor en energikrise, etter flere år med underinvesteringer. Nå er det duket for kursoppgang i Aker BP, også drevet av utsikter til høye, attraktive utbytter.     
Børsfesten fortsetter for private investeringsselskaper
Frykt for at børsene er for dyre sender investeringsrammene i været for selskaper med fokus på det unoterte markedet, som amerikanske Blackstone og svenske EQT. Så lenge børsfrykten rår blant flere og flere investorer, vil sannsynligvis kursfesten for denne type selskaper bare fortsette.
Fire tiår med høyrente
Etter 43 år med høyrente i USA kan vi slå fast at utstederne har lovet mer enn de holder. Likevel har investorene fått en kompensasjon som står i stil med risikoen, skriver Trym Riksen.