avatar

Sigurd E. Roll

Mine siste artikler
SpareBank 1 SR-Bank opp eller ned?
Revansjesugen meglerkjempe
Meglerhuset ABG Sundal Collier har falt kraftig i kurs målt mot nivåene for ett år siden. Vi tror kurser i underkant av syv-tallet nå gir investorene god valuta for pengene, blant annet i takt med en strøm kommende rådgivningsoppdrag innenfor oljerelatert industrivirksomhet.     
Opsjonsmarkedet gir aksjehåp på Wall Street
Mørke skyer henger over de globale aksjemarkedene. Men i det amerikanske opsjonsmarkedet er det nå en overvekt av investorer som sikrer seg kjøpsopsjoner og dermed posisjonerer seg for en real aksjeopptur på Wall Street utover i annet halvår.
Strammer grepet rundt Spac-selskapene
De amerikanske tilsynsmyndighetene vil ikke lenger se på at mange investorer taper skjorta når de lar seg friste til å delta i såkalte Spac-noteringer. Nye, knallharde reguleringer iscenesettes nå i USA, blant annet skal det bli lettere å rette økonomiske erstatningskrav mot gründere og tilretteleggere av de børsnoterte skalkeskjulene.               
Mildner rentefrykten?
Det internasjonale pengefondet, IMF, spår at inflasjonstoppen blir nådd om kort tid. Det gir rammer for mildere signaler fra sentralbankene fremover. Og slipper den aller verste rentefrykten, vil børsene kunne få etterlengtet støtte.       
Comeback for miniputtene?
Både i år og i et lengre tidsperspektiv har småselskapene på Oslo Børs gjennomgående levert svakere avkastningstall enn de største børsselskapene. Er det derfor blant miniputtene man finner de virkelige børsjuvelene når renteuroen etter hvert legger seg og børsen tar sats mot nye rekorder?   
Mot nye kurstopper
Energisektoren på Oslo Børs har omsider fått vind i seilene etter flere år i dvale. Oljeservicegiganten Subsea 7 har imidlertid bare så vidt begynt klatringen mot nye historiske kurstopper. De tror vi er innen rekkevidde om ikke altfor lang tid, nivåer klart høyere enn dagens aksjekurs. Kjøp!     
Truende makroskyer
Det makroøkonomiske bakteppet blir mer og mer utfordrende for børsinvestorene. Vi frykter at selv med utsikter til jevnt over overbevisende kvartalsrapporter vil særlig de eksplosjonsartede globale inflasjonstallene, med tilhørende oppjusterte rentebaner, tvinge børsene i negativt territorium.    
– Gleder meg enormt til å reise igjen
Etter flere år som arbeids- og sosialminister i Erna Solbergs regjering, og med et påfølgende opphold som toppsjef i Norsk Olje og Gass, er Anniken Hauglie i dag viseadministrerende direktør i NHO. Reiseminnene er mange og varierte, og flere  ferieopplevelser står nå for tur når pandemien endelig slipper taket.         
Trigges av New York
Etter flere år med lederroller i selskaper som Huawei, Telenor og Tusenfryd, har Berit Kjøll siden 2019 hatt stillingen som president i Norges idrettsforbund, og olympiske og paralympiske komité. Og blir det behov for en real avkobling, går turen gjerne til New York og favoritthotellet Waldorf Astoria.