avatar

Sigurd E. Roll

Mine siste artikler
Vi venter på svensk bankfest
Til høsten skal de svenske storbankene utbetale rekordstore utbytter. I kulissene jager aktivistiske investorer gigantiske aksjeposter i banker som Nordea. Vi tror det er smart å sikre seg poster i flere av de største bankene notert på Stockholmsbørsen.   
Orkla – råvarepriser, konkurranse og prismakt
Selskaper med evne til å formidle prisøkning til kunder, uten tilsvarende fall i volum, burde takle en periode med høyere inflasjon godt. Er det gitt at Orkla er en trygg havn på Oslo Børs?
Tre aksjer med full action-garanti
Trenger du å fylle sommerdagene med litt annet enn Reiseradioen og nystekte skolebrød? Ikke fortvil – her er aksjer du kan satse på hvis du lever godt med høy risiko og kan tåle tunge tap.         
Nyt bryggeidyllen med trygge sommeraksjer
Børsterrenget er mer krevende enn på lenge. Så hvordan bør man legge opp aksjeporteføljen for å sikre sommerfreden ved bryggekanten?  
Kahoot! opp eller ned?
Langtidsvarsel: Kjøp verdiaksjer!
De selskaper som om kort tid ikke leverer andrekvartalsrapporter som i det minste er i tråd med forventningene, vil bli hardt straffet på Oslo Børs. I sommer vil man uansett fortsatt se en hovedtrend der investorene er mer forsiktige med vekstaksjer, det til fordel for verdiaksjer.   
Oljeoptimismen brer seg
Med en oljepris tett oppunder 70-streken, kombinert med rause skatteordninger, hever nå oljeselskapene her hjemme sine investeringsbudsjetter. Andre halvår bør gi rom for en kraftig reprising av flere av børsens leverandørselskaper.     
Aker BP opp eller ned?
Kan kursen komme til å nå 300-nivået før sommeren?
Enkle kjøreregler kan gi solide børsgevinster
Ikke kast kortene for tidlig, for data viser at selskaper som presterer overraskende gode regnskapstall, skal mer opp i kurs enn mange meglere og analytikere ser for seg. De store pengene ligger tilsynelatende litt lenger frem i løypa. 
Dette er aksjene du bør satse på nå
Om inflasjonen skyter fart, vil det for mange bedrifter bety økt marginpress – og fare for fallende børskurser. Her er ekspertenes råd om hvilke aksjer du bør eie hvis inflasjonsspøkelset brer om seg på Oslo Børs.