avatar

Sigurd E. Roll

Mine siste artikler
Kursfest i milliardklassen
Meglerhuset ABG Sundal Collier dundrer opp mot nye toppnoteringer på Oslo Børs. Med på børspartyet er også partnerne der flere bare siden årsskiftet har hatt formuesøkninger i mangemillionersklassen.   
Rekordår for tilretteleggerne
Da frykten sto på som verst i fjor vår, var det få som trodde at 2020 skulle ende med sterk verdistigning og rekordhøye transaksjonsvolumer. Det tok imidlertid ikke lang tid før ting løsnet, og finansielle aktører som tilrettelegger eiendomsprosjekter for investorene, var blant de som virkelig fikk snøballen til å rulle utover høsten.
Kan lave renter forsvare stive priser?
Selv om dagens aksjeverdier utvilsomt er høye i et historisk perspektiv, så kan de forklares med lave renter. Imidlertid er utsiktene til en sterk økonomisk bedring og økende inflasjon en trussel. Realrenten vil være det som styrer risikoappetitten.
Kapital-porteføljen: Tøffe tak venter
Januar ble ingen dans på roser på Oslo Børs. Mye tyder på en ordentlig ruglete børs i tiden som kommer – tross en fortsatt støttende oljepris.
Vinnernes 20 beste aksjeråd
Vi har latt 10 av sektorvinnerne i Kapitals analytikerkåring gi sine to beste aksjetips hver for 2021. Sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 Markets vekter rådene og setter dem sammen til en portefølje.
Oljeaksjer viser vei
Oljeprisen fortsetter å holde seg godt over 50-streken. Det gir støtte for energisektoren på Oslo Børs, en sektor vi fortsetter å holde en knapp på i tiden som kommer.
Aksjemarkedets 13 vise menn
Bankanalytiker Håkon Astrup i DNB Markets klatrer helt til topps i Kapitals analytikerranking etter å ha anbefalt investorene å kjøpe rett etter coronakrakket i fjor. DNB Markets er fortsatt best av meglerhusene.
Pengene er i boks
Containermarkedet bringer varer til millioner av husstander som handler hjemmefra på nettet. Pandemien har utløst den største oppgangen noensinne, og de strukturelle endringene borger bra for utsiktene fremover, skriver Anders Mortensen og Nicolai Hansteen i skipsmeglerfirmaet Lorentzen & Stemoco.
Oljedrevet børsopptur
Til tross for svært dramatiske smittetall både i Norge og internasjonalt, er Oslo Børs i positivt leie så langt i 2021. Hovedårsaken er en saftig oljeprisoppgang.
Likestillingsfond knuser børsen
Klar for et aksjefond som fokuserer på kvinnelig lederskap? Ingen dum idé – for i Sverige knuser fondsvarianten den øvrige børsutviklingen. I Norge kan tilsvarende fondstyper være under oppseiling.