avatar

Roar Valderhaug

Mine siste artikler
Suksessen etter McKinsey
McKinsey har rykte på seg for å være Norges kanskje fremste direktørskole, men de siste årene har det store konsulentselskapet blitt rene gründerfabrikken. 
Equinor vil satse hundretalls milliarder i Brasil
Samtidig som alt fokus rundt Equinor er på tapene i USA, kan det norske oljeselskapet, under ledelse av konserndirektør Margareth Øvrum, om noen år ha investert enda mer i Brasil enn Equinor til nå har gjort i USA. 
Her er Røkkes nye jet til 505 mill.
Her er Kjell Inge Røkke og Akers splitter nye privatjet, Falcon 8X, til en prislapp på 505 millioner kroner. Det er den dyreste privatjeten noe norsk selskap eller milliardær har kjøpt inn.
Coronaåpent børsvindu
Til tross for corona og oljepriskrasj holder kapitalmarkedet åpent for selskaper innen særlig IT og sjømat som vil gå på Oslo Børs. Et par meglerhus og advokatfirmaer dominerer markedet for å gi råd og hjelpe nykommerne på plass.
Dette er Røkke-barna som nå arver
Kjell Inge Røkkes voksne barn, Elisabeth og Kristian, som nå får eierandeler i hans milliardimperium, sies begge to å ha arvet farens store arbeidskapasitet. Til forskjell fra faren, som sier han selv kun har gått på “University of the gutter”, har begge to også gått på studier på anerkjente universiteter.
Har 200.000 leietagere
200.000 europeere leier nå sine hjem av det Ivar Tollefsen-kontrollerte svenske selskapet Heimstaden Bostad. Dette rakettfart-voksende selskapet kontrollerer nå en eiendomsmasse verdt 120 milliarder kroner i seks europeiske land.
Røkke i afrikansk heksegryte
Kjell Inge Røkkes afrikanske oljeeventyr er hittil preget av forsinkelser og en knallhard politisk krangel mellom de to store partiene i Ghana. Det hagler med beskyldninger fra opposisjonen mot avtaler som to Røkke-selskaper og den ghanesiske regjeringen har inngått.
Næringslivet tilbyr coronahjelp
Over 140 norske bedrifter har meldt fra til helsevesenet om at de vil bidra med å lage smittevernutstyr og annet medisinsk utstyr under coronakrisen. Men først må deres produktforslag testes grundig, så ingen avtaler er hittil gjort om noen konkrete leveranser.
Full storm rammer offshore
Akkurat da flere offshorerederier var på vei opp av bølgedalen, med nært forestående refinansieringer, ble de truffet av både coronaviruset og oljepris-krig. Statlige Giek er nå villig til å gi flere av dem nye avdragslettelser inntil sikten i markedet er bedre.
Kan forverre legemiddelmangelen
Antall varsler om mangler på legemidler i Norge doblet seg i fjor, og coronakrisen kan gjøre vondt verre. Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien ber regjeringen legge til rette for norsk produksjon av kritiske legemidler nå.