avatar

Richard Solem

Mine siste artikler
Torstein Hagens Viking Cruises henter 4,5 milliarder kroner
Minoritetsaksjonærene TPG og CPP spytter inn nye 500 millioner dollar i morselskapet Viking Holdings, og milliardær Torstein Hagen lar dermed sin eierandel vanne ut.
– Så liten er smitterisikoen når du flyr
Risikoen for å bli smittet av Covid-19 på en flyreise er mikroskopisk, omtrent som å bli truffet av lynet, ifølge IATA. Men denne fremstillingen møtes med kritikk fra enkelte hold.
Corona-comeback for verdiaksjer
Positive nyheter om vaksiner mot Covid-19 kan gi støtte til aksjemarkedet fremover. Her er noen av aksjene på Oslo Børs som vil tjene mest på det.
Fem grep som kan redusere arveavgift
Til neste år kan arveavgiften komme tilbake. De neste månedene vil mange som sitter med verdifulle eiendommer og bedrifter derfor fremskynde planlagte generasjonsskifter. Her er grepene som er mest aktuelle.
Reitan Handel på børs kan bli verdt 40 milliarder
Reitan Handel kan bli det 13. største selskapet på Oslo Børs, med en verdi på 40 milliarder kroner, dersom Odd Reitan gjør alvor av planene om en notering neste år.
Blodig oktober for bjellesauer
Mens fornybarsektoren og Merkur-selskaper har vært en vinneroppskrift for børsens bjellesauer i år, snudde stemningen brått mot slutten av oktober.
Ingen fri lunsj i det grønne
Det er en besnærende hypotese: at selskaper som opptrer på en mer sosialt ansvarlig måte enn andre er også mer lønnsomme og gir bedre avkastning for investorene. Men den finner ikke solid støtte i empirien.
Rykker tilbake til start
Jens Ulltveit-Moes formue har stupt fra 8,3 milliarder kroner på topp i 2007 til rundt 800 millioner i dag. Ulltveit-Moe sier likviditetsproblemene i konsernet hans er fikset, og vil satse videre på det grønne skiftet.
Drømmehøst for bjellesauer
Etter en litt treg sommer har Kapitals Bjellesauportefølje skutt i været i høst, med kursrakettene Vaccibody og Scatec Solar som de store driverne.
Trumps palass: Bolig eller næring?
Seven Springs i Westchester County har vært kjent som Trump-familiens sommerpalass. Herregården er delvis fredet – og har vært en kilde til skattefradrag for USAs president.