avatar

Richard Solem

Mine siste artikler
– Utrolig pågang før valget
Flere familiebedrifter fremskynder generasjonsskifter foran valget, til tross for at både Ap og Sp avviser gjeninnføring av arveavgift. – Det er utrolig pågang, sier advokat Randi Birgitte Bull.
Dette er børsens dyreste aksjer
Med stadig nye kursrekorder på Oslo Børs har prisingen av flere aksjer kommet til nivåer man knapt har sett tidligere. Her er villvest-aksjene på OBX-indeksen.
Mer kurstrøbbel i vente
Tesla leder an i rotasjonen ut av glamorøse vekstaksjer, og får følge av fjorårets vinnerfond Ark Innovation. Men med P/E på 150 er det fortsatt masse luft igjen i Tesla-kursen.
Følger exit-skiltet i Flyr
Bjellesauporteføljen er så vidt opp siden forrige oppdatering, og henger stadig godt etter Hovedindeksen i år. Flyr ble slett ingen rakett, og kjendisinvestorene forsvant som dugg for solen.
Telenor beskyldes for systematiske regelbrudd
GlobalConnect hevder i et brev til næringsminister Iselin Nybø at Telenor driver med systematiske regelbrudd i det norske bredbåndsmarkedet. Telenor bestrider fremstillingen i brevet.
Droppet å nevne omstridt gigantprosjekt i Myanmar
Scatecs plan om å bygge en enorm demning i Myanmar er ikke omtalt i selskapets investormateriell. Det omstridte prosjektet er lagt på is etter militærkuppet, men Scatec håper det kan realiseres i fremtiden.
Drømmebyggeren og rakettaksjen
Tittelen administrerende direktør ble for kjedelig for Elon Musk, som tidligere i år ble rangert som verdens aller rikeste. Nå kaller han seg techno-kongen av Tesla, og fremstår som en avantgarde visjonær for det som kan være tidenes aksjeboble. 
Ekspertenes høyest skattede dommer
Gjennom årene har det kommet flere viktige rettsavgjørelser knyttet til skatt og merverdiavgift. Her er dommene et knippe av landets ledende skattejurister trekker frem når de får velge en favoritt.
Bjellesauene inn i Flyr
Bjellesauporteføljen har hengt etter markedet i år, etter en dobling fra vi introduserte den i fjor frem til årsskiftet. Vi rydder plass til Flyr og Rana Gruber.
Fondsforvalternes favorittfond
Vi har fått et knippe av landets ledende fondsforvaltere til å plukke ut det fondet de mener har best avkastningspotensial i år. Bare to av 12 tror aller mest på et “grønt” fond i 2021.