avatar

Richard Solem

Mine siste artikler
Gigantene knuser småselskapene
Store selskapers avkastning knuser småselskapenes. De små blir nærmest fordrevet fra børsene, viser et ferskt Morgan Stanley-notat. Hva må til for å snu trenden?
Ingen festsommer for bjellesauene på Oslo Børs
En uventet sterk coronasmell for Norske Skog bidro til at Kapitals Bjellesauportefølje gjorde det dårligere enn Hovedindeksen på Oslo Børs i sommer. Siden starten ligger porteføljen likevel langt foran.
Hva er best av aksjer og bolig?
Hvilket investeringsobjekt gir høyest avkastning på lang sikt? Svaret som forbløffer forskere: bolig har vært minst like bra som aksjer.
Suksessen etter McKinsey
McKinsey har rykte på seg for å være Norges kanskje fremste direktørskole, men de siste årene har det store konsulentselskapet blitt rene gründerfabrikken. 
Emigrert gründer tapte skattestrid om 50 millioner
Øyvind Dahl, som har tjent flere hundre millioner kroner på betalingsløsninger og bettingaksjer, tapte ankesaken i Borgarting lagmannsrett i en skattestrid om bortimot 50 millioner kroner. Dahl, som emigrerte til Sveits i 2001, vurderer å anke til Høyesterett.
Inn i sitt rette Element?
Bjellesau-porteføljen har lagt på seg 17,3 prosent siden vi lanserte den tidligere i år, mens Hovedindeksen er ned to prosent. Nå har også alfa-sauen Øystein Stray Spetalen begynt å røre på seg igjen. Men børsskallet Element blir veiet og funnet for lett for porteføljen.
Tre aksjer for full ferie-action
Noen foretrekker heftige børssvingninger fremfor bryggekos. Her er aksjene du bør satse på hvis du elsker risiko og tåler å tape stort.
Pareto oppfordret kunder til å blåse opp ordre
Finanstilsynet mener Pareto Securities brøt verdipapirhandelloven i forbindelse med en rekke corporateoppdrag i 2017 og 2018. Blant annet ble kunder anbefalt å tegne seg dobbelt i emisjoner for å sikre seg ønsket tildeling.
Nyt ferien med sommerens sikreste aksjer
Det henger flere mørke skyer over Oslo Børs. Så hvordan bør man legge opp aksjeporteføljen for å bevare bryggeharmonien? Kapital gir deg svaret.
Slik investerer du som Warren Buffett
Har Warren Buffett mistet touchen, eller vil Value Investing komme tilbake? Vi tror mest på det siste, og presenterer en ny bukett Buffett-inspirerte aksjevalg på Oslo Børs.