avatar

Redaksjonen

Mine siste artikler
Porteføljeselskap anklages for være “kolossal svindel”
Viking Global Investors er majoritetseier i et biotekselskap som omtales som den største svindelen på 20 år. Det rammer også mange av Formuesforvaltnings kunder, som indirekte har vært med på å finansiere selskapet.
Lover overskudd mens Skatteetaten står på døren
I flere år har administrerende direktør Kjetil Brødremoen Torper i Porto Brazil lovet aksjonærene resultater som aldri har materialisert seg. Nå vil Skatteetaten slå det omstridte badetøyselskapet konkurs, men ifølge Torper går virksomheten så det griner. 
Spritselskap nektes skattefradrag
Destilleriet OSS Craft, som har suksess med gin av merket Bareksten, avskjæres fra å benytte et skattefradrag på 64 millioner etter oppkjøpet av en etanolprodusent i 2018. 
Gründer traff blink med smittevernsutstyr
Nettbutikken Milrab, som ble startet av Finn Magnus Torall i 2011, traff blink med både smittevern- og turutstyr da coronapandemien kom. Det har gitt ellevill omsetningsvekst, og gründeren har kunnet unne seg et svært solid utbytte.
Underskudd for Ylvis-brødrenes produksjonsselskap
Omsetningen i Ylvis-brødrenes produksjonsselskap Concorde TV fortsatte å falle i pandemiåret, og for første gang på ti år gikk virksomheten i fjor med underskudd.
Ny runde i retten for gjeldstynget rallyprofil
Henning Solberg kreves for over en million kroner av sin tidligere forretningspartner. Rallykjøreren mener han hverken skal betale dét, eller de 470.000 kronene motparten ble tilkjent i tingretten.
Laget skulpturer av ambassadegjerde
Kunstneren Jorge Otero-Pailos har laget kunst av det som tidligere var gjerdet rundt den amerikanske ambassaden i Oslo. Nå skal skulpturene vises på kunstmessen Frieze i London, og er også for salg.
Sommernedtur til 750 millioner kroner
På bare litt over én måned har aksjonærverdier for snaut trekvart milliard kroner forduftet i Elopak. Men tross seneste tids kursfall er det ingen tegn til at større finansielle eller industrielle investorer tør kjøpe seg inn i det Ferd-kontrollerte returkartongselskapet.
“Ødelagt” kunstverk legges ut for 60 millioner
Høsten 2018 gikk det et sjokk gjennom kunstverdenen da halvparten av et Banksy-bilde ble makulert idet det ble klubbet for ca. ti millioner kroner. Nå legges det samme kunstverket ut med en prisvurdering på 60 millioner kroner.
Gjør comeback etter storkonkurs
Idet den tøffe konkursen i familiebedriften er et tilbakelagt kapittel, er Thomas Reinersen nå i ferd med å ta arven videre.