avatar

Redaksjonen

Mine siste artikler
Henter nye seks milliarder
Torstein Hagen-kontrollerte Viking Cruises har hentet 700 millioner dollar i obligasjonsmarkedet. Det kan komme godt med, da skipene blir liggende til kai i hvert fall frem til sommeren.
Er kostnader til juridisk bistand fradragsberettiget?
Kan man kreve fradrag for advokatkostnader og andre kostnader til juridisk bistand? Som så ofte ellers er svaret: Det kommer an på.
– Jeg må tvinges til å selge bilder
På “markedet” i TV 2s reality-program Farmen Kjendis får Öde Nerdrum byttet bort et egenprodusert maleri mot et glass blåbærsyltetøy. I virkeligheten går kitsch-malerens arbeider for femsifrede beløp.
Betalte med “Lottogevinst fra Tjuvholmen-salg”
Over en kaffe på The Thief fikk eiendomsinvestor Lars Windfeldt overtalt arbeidende styreleder Roar Sandnes i Akershus Eiendom til å bla opp på Hafjell. Sandnes har nå kjøpt hytta som lå ute for 27 millioner kroner og dermed er en av de dyrere omsatt på fjellet.
Vant varemerkestrid om navnet på egne rigger
Odfjell Drilling har i nesten 50 år brukt betegnelsen “Deepsea” på sine borerigger, men ble nektet å varemerkeregistrere dette av Patentstyret. Nylig vant imidlertid selskapet frem i klagenemnden.
– Ville tilstander på leiemarkedet
Er det ett år du bør vurdere å leie ut hytta, er trolig 2021 året. Fritidsboliger rives bort på leiemarkedet, og prisene klatrer.
Over 90 prosent av leilighetene solgt over prisantydning
Flere av de nye leilighetene på Valkyrien Living ble revet bort før de rakk å bli lagt ut på Finn. – Salget har gått svært bra, sier Marianne Tvenge, datter av eiendomsmogul Torstein Tvenge.
Kjemper for fradrag på over 300 mill.
Et selskap i Petter Stordalens Strawberry-gruppe har gått til sak mot staten fordi skatteetaten nekter det å benytte skatteposisjoner på totalt 310 millioner kroner som stammer fra eiendomskjøp i Sverige.
Virksomhet eller passiv kapitalforvaltning ved salg av utleid eiendom?
Gevinst ved salg av fast eiendom er skattepliktig uansett om gevinsten anses som inntekt i virksomhet eller som kapitalgevinst utenfor virksomhet. Men skattesatsen kan bli svært forskjellig. Derfor er grensen mellom virksomhet og såkalt passiv kapitalforvaltning viktig.
Båtmessedøden truer
Pandemien kan bli livstruende for alle som lever av å samle store menneskemasser, men enkelte gigantiske båtmesser har underliggende sykdom.