avatar

Margrethe Hegnar

Mine siste artikler
– Veldig vanskelig å bli rik på kjøp og salg av kunst
Christian Ringnes fikk mye pepper da han ville etablere skulpturpark på Ekeberg. I Kunstpraten røper han hvor mye han har brukt på den nå populære parken, hva han har av kunst privat og hva han legger til grunn når han kjøper kunst.
Kunstrådgiver om NFT-kunst: – Mesteparten verdiløst om fem år
I siste episode av Kunstpraten forteller Cornelia Svedman om fenomenet NFT, hvem som er den typiske kjøperen og hvordan man skiller mellom god og dårlig NFT-kunst.
Selvaag-brødrene om kunstkjøp: – Det er veldig ofte budsjettene ryker
Eiendomsmilliardærene Olav og Frederik Selvaag har bygget opp en kunstsamling bestående av 1.500 verk. I Kunstpraten forteller de om sine siste kjøp, hva samlingen består av og hva som får dem til å falle for et verk.
Kunstekspert: – Investeringsaspektet overtar
Hans Richard Elgheim har bygget opp og driver Grev Wedels Plass Auksjoner i Oslo. I den siste episoden av Kunstpraten snakker han om hvorfor noe kan være dyrt og noe være billig av samme kunstner.
Stein Olav Henrichsen: Tatt for å være Munch i Kina
Den 22. oktober åpner museumsdirektør Stein Olav Henrichsen Munch Bjørvika. I Kunstpraten snakker han om hvorfor museet har skiftet navn, hvilken kunsten som skal vises først og hvordan museet skaffer nye Munch-bilder.
Sverre Bjertnæs: – Jeg kjøper tilbake egne bilder
Sverre Bjertnæs er en av Norges best betalte samtidskunstnere og deler atelier med up-and-coming-kunstner Christer Glein. I denne episoden av Kunstpraten snakker de om priser, hvordan det er å jobbe sammen og følelsen av å gjøre noe unyttig.
– Kunst er veldig pretensiøst
Stig L. Bech er mest kjent som forretningsadvokat, men har i tillegg sitt eget atelier. I denne episoden av Kunstpraten forteller Bech om hva han lager og hva han kjøper.
– Det er alltid et kupp å gjøre
I denne ukens episode av “Kunstpraten” snakker Blomqvist-sjef Elisabeth Vik Forsberg om hvordan man handler på auksjon og hvilke salg hun husker best.
– Du må ha et visst talent for å samle på kunst
I denne ukens episode av “Kunstpraten” er kunstsamler Erling Neby på besøk, og forteller om hvordan han jakter på de aller beste verkene.