avatar

Margrethe Hegnar

Mine siste artikler
Kunstpraten: Nicolai Tangens kunstsamling blir til bok
Birgitte M. Siem og Inger Schjoldager fra forlaget Orfeus Publishing lager kunstbøker. Hos Kunstpraten røper de hvilke bøker de jobber med fremover.
Familien bak Galleri Brandstrup: – Mye spennende på kunstscenen i Oslo
Andre og tredje generasjon fra Galleri Brandstrup forteller om familiebedriften, den nyeste utstillingen deres og hvordan de plukker kunstnere til galleriet sitt.
Kunstner Kjell Erik Killi-Olsen: – Mine ting skal aldri skuffe en kjøper
Kjell Erik Killi-Olsen har vært blant de mest kjente og fremste kunstnerne i Norge siden han slo igjennom som kunstner på 80-tallet. Denne uken gjester han podcasten Kunstpraten.
Påskespesial: Diamanter, Munch-tyveri og FBI-besøk
På besøk hos Kunstpraten forteller Pascal Nyborg i Christiania Auksjonshus om hvordan man gjør smykkekupp i annenhåndsmarkedet og dramatikken han opplevde da et Munch-bilde han hadde for salg ble stjålet.
Kunstrådgiver Mie Mortensen: – Man må kjøpe, ikke selge
Kunstrådgiver Mie Mortensen jobber for privatpersoner i Oslo og London. På besøk hos Kunstpraten tipser hun om kunst som kan være gode investeringsobjekter og hvilken kunst man absolutt bør holde seg unna.
Gallerist Peder Lund: – En av de aller viktigste kunstnerne i vår tid
Galleriet til Peder Lund på Tjuvholmen holder for tiden en utstilling med den tyske fotokunstneren Wolfgang Tillmans. I siste episode av Kunstpraten forteller Peder Lund om utstillingen.
Fredrik Skavlan: – Går i dusjen når jeg har idétørke
Før Fredrik Skavlan ble en av landets mest kjente programledere solgte han tegninger og tegneserier til aviser. På besøk hos Kunstpraten forteller han om hvordan det er å være tilbake ved tegnebrettet.
Kunstpraten i Widerbergs atelier: – Jeg må utvikle meg hele tiden
– Nå er det veldig mange som spør etter tingene mine, men de kan bli lei av meg. Jeg må utvikle meg selv hele tiden, sier Nico Widerberg.
Kunstner Nora Nesheim: – Har solgt rundt 300 verk
26-åringen har satset som kunstner i snart fire år og er sin egen gallerist via sosiale medier.
Samtidskunstner Maria Pasenau: – Jeg tenker på erotikk som noe annet enn stringtruser og skinn
27 år gamle Maria Pasenau har åpnet årets første utstilling på Trafo Kunsthall i Asker med tittelen “The Odder Erotica”. Hos Kunstpraten forteller hun om de siste forberedelsene og hvorfor egendyrkede gulrøtter er noe av de drøyeste hun vet.