avatar

Lene Tangevald-Jensen

Mine siste artikler
I blåsten med bibel og big business
Den gudfrykige fiskeren og eks-KrF-politikeren fra Herøy har stått i storm både på havet og i shipping. – Det er nå engang slik at når problemer hoper seg opp, så kalles det på Per Sævik, sier 78-åringen.
Kostbar bom på grønt skifte
Han ville redde verden og tjene penger – samtidig, men var for tidlig ute med det grønne skiftet. Å selge til Røkke syntes Jens Ulltveit-Moe var helt for jævlig, men han måtte.
Rikskjendis over natten
Som aktor i 22. juli-rettssaken ble Inga Bejer Engh brått rikskjendis. Ti uker i retten – med jobb dag og natt – gikk som et blunk. I den nye jobben hennes som barneombud er målet blant annet at færre skal havne på tiltalebenken.
Arbeideren som ble fabrikkeier
Fabrikken er den eneste igjen i sitt slag i Norge. Og konsernsjefen vil bruke ullvareprodusentens historie fra 1895 til å gjøre bedriften verdensberømt.
Flink pike med herreklokke
Mens bankfolk flest ennå sover søtt, har hun stått både på hode og hender og forberedt kropp og sinn på dagens utfordringer. Pareto Bank-sjefen har aldri tatt lett på oppgavene.
Tyrannisert av dårlig tid
Som firebarnsfar og toppadvokat kjenner han konstant på tidspress. I Høyesterett har Anders Ryssdal en egen gullklokke som passer tiden for ham. Den brukte hans far før ham – som dommer samme sted.
Iskriger med galgenhumor
Rigganalytikeren varslet nedtur allerede i 2014, og spøker med at han nå skriver nekrologer over sin egen bransje. Bomskudd tar han ikke lett på, uansett om det gjelder aksjeanbefalinger eller avslutninger med kølle og puck.
– Jeg har mitt øyeblikk nå
Sjeføkonomen har lenge spådd at ulykken skulle ramme, og nå fikk han rett. Det var bare hendelsesforløpet Jan Ludvig Andreassen bommet på.
Vokter nettet i krisetid
Når nærkontakt er bannlyst og omtrent hele Norge sitter på hjemmekontor, blir internett livsviktig. Statsråd Linda Hofstad Helleland har ansvaret for at det fortsetter å virke.
Med Askeladden på nye eventyr
Han sluttet i McKinsey fordi han ville ut på nye eventyr. Et av dem er oppstartsmaskinen Askeladden & Co, som i dag er verdt et betydelig beløp. Et annet går til Kilimanjaro og begynner snart.