avatar

Kari Nestaas

Mine siste artikler
– Verkene hennes selger ufattelig godt
Møt kvinnen bak et av Norges mest attraktive kunstnerskap, som omfavnes av både museer og samlere i inn- og utland. Det beste av alt: Kunsten er fremdeles moderat priset.
Matkjedearving solgte for 46,5 mill.
Arne Stabell Eriksen og fruen har solgt designvillaen sin rett ved Sandvika for 46,5 millioner kroner. Selv om prisantydningen var 50 millioner kroner, er dette trolig rekord i Sandvika.
Laksedronningen på Helgelandskysten
– Det var et sjokk da pappa plutselig døde i 2011. Men jeg gikk på jobb igjen etter noen dager. Det var bare å kjøre på, sier Aino Olaisen, som i dag er eier og styreleder i lakseoppdrettsselskapet Nova Sea og selv har fått milliardærstatus.
– Det blir ikke status quo
– Vi har begge arvet genet med entreprenørskap og bobler av ideer hele tiden, sier Erika June Flakk, den yngste av de to arvtagerne som nå overtar aksjemajoriteten i Flakk Gruppen i Ålesund.
Fremtidens ledere
De er arvinger til landets største familieformuer. Med det følger stor innflytelse og mye ansvar. Møt den nye generasjonen bedriftseiere som skal overta makten og påvirke næringslivet i årene fremover.
Slik blir det nye Nasjonalmuseet
Norges dyreste kulturbygg forberedes i disse dager til åpning. Kapital fikk slippe gjennom dørene, innover gangene, oppover trappene og inn i rommene som skal huse Norges største samlinger av kunst, arkitektur og design.
Nesten utsolgt hver gang
– Det er fristende å lage det kjøperne og samlerne vil ha, men da blir det ikke kunst, sier Christen Glein (36), en av Norges mest etterspurte kunstnere under 40 år.
– Deilig å få et utsalgssted
– Kolibri Kolonial tok inn sjokoladen min før påske. Det var en milepæl for meg, sier Fredrik Furuholmen, som for et par år siden hoppet av karrieren som ingeniør for å satse på å lage egen sjokolade.
Kjøper et kunstverk i uken
– Kunstpenger er en annen type penger. Det er andre regler som teller, sier partner Glen Bjørnholt i PwC Deals. Hvert år bruker han millioner av kroner på kunst.
– Ringte kontofonen 50 ganger
– Da jeg solgte deler av Høyskoledata i 1990, kjøpte jeg den billigste Champagnen på Polet og en Grandiosa, sier Jens Rugseth, som i dag er en av de største IT-investorene på Oslo Børs.