avatar

Kari Nestaas

Mine siste artikler
Sverre Bjertnæs: – Jeg kjøper tilbake egne bilder
Sverre Bjertnæs er en av Norges best betalte samtidskunstnere og deler atelier med up-and-coming-kunstner Christer Glein. I denne episoden av Kunstpraten snakker de om priser, hvordan det er å jobbe sammen og følelsen av å gjøre noe unyttig.
– All-time high i transaksjonsmarkedet i 2021
Aldri har det blitt omsatt mer næringseiendom, og det kommer stadig nye kjøpere.  Kapitals eiendomspanel mener at de gode tidene i markedet vil fortsette. 
– Kunst er veldig pretensiøst
Stig L. Bech er mest kjent som forretningsadvokat, men har i tillegg sitt eget atelier. I denne episoden av Kunstpraten forteller Bech om hva han lager og hva han kjøper.
– Representerer en ny retning innen kunsten
Kunstnerskapet til Sigve Knutson vekker interesse både i Norge og internasjonalt, og flere mener at verkene hans har potensial til å stige i verdi. Nå er Knutson aktuell med salgsutstilling i Oslo.
– Det er alltid et kupp å gjøre
I denne ukens episode av “Kunstpraten” snakker Blomqvist-sjef Elisabeth Vik Forsberg om hvordan man handler på auksjon og hvilke salg hun husker best.
– Du må ha et visst talent for å samle på kunst
I denne ukens episode av “Kunstpraten” er kunstsamler Erling Neby på besøk, og forteller om hvordan han jakter på de aller beste verkene.
Fikk ikke solgt på Norefjell
Null salg for investor Øystein Stray Spetalen på Norefjell. Nå er prisen på leiligheten kuttet fra 30 til 26 millioner kroner.
Tech-trønder med nytt milliardeventyr
Techgründer og milliardær Are Traasdahl sier han kan se hvilken vei en bransje går. Nå mener han at mat-techselskapet Crisp skal bli ti til hundre ganger så stort som Tapad, selskapet han solgte for 3,1 milliarder kroner.
Veien videre for Astrup Fearnley Museet
Avdøde Hans Rasmus Astrup var rå til å plukke kunst, og bygget opp en samling i verdensklasse. Kapital har sett nærmere på hvem som skal føre arven videre, og hva Astrup Fearnley Museet investerer i nå. 
Rett skal være rett
– Vi liker veldig godt å arbeide. Det er det beste vi gjør, sier Sissel Berdal Haga Thon, 80-åringen som nå feirer to års bryllupsdag med den 17 år eldre eiendomsinvestoren Olav Thon.