avatar

Kari Nestaas

Mine siste artikler
Kjøperne betaler tiganger'en for kunst laget av menn
I snitt har kjøperne bladd opp en million kroner på auksjon for de ti dyreste verkene signert kvinnelige kunstnere. Tilsvarende tall for kunstverk laget av menn er 9,5 millioner kroner, ekskludert Munch. Med ham med i regnestykket hadde snittallet for mannlige kunstneren blitt 240 millioner kroner.
Ny kunstrekord i det norske auksjonsmarkedet
Tirsdag kveld ble det satt ny rekord i det norske auksjonsmarkedet da et maleri av Theodor Kittelsen ble solgt for 14 millioner kroner. Ingen andre kunstverk har tidligere blitt solgt for et så høyt beløp på auksjon i Norge. Kittelsen knuste dermed sin gamle rekord.
Sveaas’ milliardgave
Kapital har fått et unikt innblikk i hvilken kunst Christen Sveaas har donert fra sin private kunstsamling til stiftelsen Christen Sveaas’ Kunststiftelse. Gaven har en anslått markedsverdi på over en milliard kroner.
Norges beste dealmaker
Jan Petter Collier er den grå eminense som med sine råd har gjort andre styrtrike. Selv har han også bygget opp en betydelig formue – og en imponerende kunstsamling. Kapital har fått slippe inn i Colliers katedral.
Munch-samling til norsk riking vises i Kina
En av de største Munch-utstillingene noensinne i Kina åpner fredag. Det er eiendomsmilliardær Pål G. Gundersen som har lånt ut bildene.
Optimistiske fremtidsutsikter innen næringseiendom
Tross medieoppslag om mørke skyer og fallende kurser for børsens mest stødige eiendomsselskap, har Kapitals eiendomspanel stor tro på fremtiden – hvis landet ikke stenger ned igjen.
Åpner salgsutstilling med "Sveaas"-kunstner
I dag åpner en salgsutstilling hos Galleri Gerhardsen Gerner i Oslo med L.A.-kunstneren Lari Pittman. Bildene koster opptil 2,7 millioner kroner pr. stk. Både Sveaas, Kagge og Stordalen er fans av kunstneren.
Norges rikeste kronprins
– Mye av gleden med livet er å jobbe med kjøpmenn og andre entusiaster. Men jeg skal ikke si at Reitangruppen for alltid skal ha så operative eiere som nå, sier Ole Robert Reitan.
Mr. Triggerhappy
Med 24 venture- og risikoinvesteringer har jeger og investor Torstein Tvenge satt børsa på “flerskudd“. Og er man kjapp på avtrekker’n, blir det også endel bommer.
Stordalens revansj
Mens kona Gunhild kjempet for livet, har Petter A. Stordalen doblet formuen. Med nærmere 26 milliarder kroner i formue er han nå rikere enn erkerival Stein Erik Hagen, mannen som sparket ham som sjef for Steen & Strøm.