avatar

Kari Nestaas

Mine siste artikler
Samtidskunstner Maria Pasenau: – Jeg tenker på erotikk som noe annet enn stringtruser og skinn
27 år gamle Maria Pasenau har åpnet årets første utstilling på Trafo Kunsthall i Asker med tittelen “The Odder Erotica”. Hos Kunstpraten forteller hun om de siste forberedelsene og hvorfor egendyrkede gulrøtter er noe av de drøyeste hun vet.
Erling Kagge om å samle på samtidskunst: – Det er jo spekulativt
Erling Kagge byttet til seg sitt første kunstverk for to flasker vin. Siden har forleggeren brukt det meste han har tjent på å kjøpe arbeider av unge kunstnere. Nå forteller han hva som ligger bak de spekulative kjøpene, og hvorfor et bananskall er kunst.
Har bladd opp nesten 200 mill. for kunsthuset K.U.K.
Eiendomsarving og kunstner Kjell Erik Killi-Olsen har åpnet kunsthus i Trondheim. Han føyer seg dermed inn i “trenden” med formuende som bruker store summer på visningssteder for kunst som kommer allmennheten til gode.
Et “billig” Munch-maleri ble årets dyreste på auksjon
Edvard Munch-maleriet "Høstarbeid ved drivhuset" ble dyrest på auksjon i år med seks millioner kroner i tilslag. Summen er under halvparten av fjorårets rekord.  
– Grunn til optimisme
– Vi forventer at vi må jobbe hardere for å få gode tilslag neste år. Men vi mener markedet fremdeles vil være meget godt, dog selektivt, sier Knut Forsberg, daglig leder hos Blomqvist Kunsthandel.
Fortsetter bra
Det ligger an til enda et godt år for næringseiendom med sterkere vekst i kontorleien og bra aktivitet på transaksjonssiden. Hovedbudskapet er at yielden vil utvikle seg flatt.
Kunstrådgiverne Brundtland & Krosby: – Hva er smart å kjøpe?
– Har du fem millioner kroner, og vil gjøre noe som er veldig sikkert, gå og kjøp Picasso-grafikk eller noe som har internasjonal tilfang, og som det er lett å omsette, sier kunstrådgiverne i Brundtland & Krosby.
De beste tipsene fra up&coming-styretopper
Den 9. november offentliggjøres vinneren av den gjeve styreprisen Women’s Board Award, som skal oppmuntre kvinner til også å påta seg styrelederverv. Møt de tre nominerte kandidatene og les deres tips til kvinner som vil opp og frem.
Vant prestisjepris i Women’s Board Award
– Det var kjempegøy å vinne, mye morsommere enn jeg hadde trodd. Det er ikke så ofte man får en utmerkelse eller en medalje for det man gjør, sier Tina Stiegler.
– Veldig vanskelig å bli rik på kjøp og salg av kunst
Christian Ringnes fikk mye pepper da han ville etablere skulpturpark på Ekeberg. I Kunstpraten røper han hvor mye han har brukt på den nå populære parken, hva han har av kunst privat og hva han legger til grunn når han kjøper kunst.