avatar

Jan Christian Grandre

Mine siste artikler
Kampen om stålet
Markedet for luksusvarer fikk seg en smell under pandemien. For et av verdens mest eksklusive og ettertraktede klokkemerker har sporty stål for lengst blitt mer etterspurt enn gull.
Ber kommunen beholde Roseslottet
Vebjørn Sand vil møte kommunetoppene i Oslo med sikte på å forlenge varigheten av kunstinstallasjonen Roseslottet helt frem til 2025. Fire år lengre enn først avtalt.
Når snø lukter penger
Det er mandag morgen på Tjuvholmen i Oslo. Private equity-veteranen trekker knivskarp luft inn gjennom nesen. I morgen skal det falle hvitt fra himmelen. For milliardær Hugo Maurstad lukter det penger.
Har tjent 130 millioner på drap
Ytterst få norske forfattere har behov for å hyre inn en proff kapitalforvalter. Et unntak er Staverns store sønn – den tidligere politimannen Jørn Lier Horst (51) som har eventyrlig suksess med krimbøker og TV-produksjoner.
– En stor glede å kunne dele av sin rikdom
Trond Mohn innkasserte 13 milliarder kroner da han solgte familiens lukrative pumpeselskap Frank Mohn til svenske Alfa Laval i 2014. Og Bergens rause velgjører jobber nå hardt med å gi bort pengene.
Norges største filantroper
To av Norges mest kjente milliardærer, Kjell Inge Røkke og Nicolai Tangen, har skrevet under på et løfte om å gi bort minst halvparten av formuen i sin levetid. Og mange norske rikinger følger trenden med rause gaver – i nye varianter.
Bonanza i bruktbilmarkedet
Hvem skulle trodd: Eier du en bruktbil, gjerne en bensin- eller dieselbil, sitter du på en svært så ettertraktet vare. Og du må ikke få sjokk om bilbutikken henvender seg og spør om du vil selge.
Unngikk stupet
Når man ved ulike forbedringstiltak greier å spare en milliard kroner i løpet av ett år, har man enten laget en god spareplan eller drevet butikken for dårlig over tid. Styreleder i kjemikalietankrederiet Odfjell SE, Laurence Ward Odfjell, heller nok til det siste. Men børsen jubler fortsatt ikke.
– Einstein var min store helt
Som 16-åring var Tove Andersen (50) første jente som jobbet på “gølvet” på Westad mekaniske verksted. 34 år senere bryter hun en ny barriere – som Tomras første kvinnelige adm. dir. og president.
Kronprins Henrik
Ifølge statsråd Henrik Asheim (H) er det både smigrende og skremmende å bli nevnt som Erna Solbergs arvtager. Og kanskje mest det siste.