avatar

Jan Christian Grandre

Mine siste artikler
Superyacht-skipper til leie
Om tiden blir knapp, motet svikter eller kompetansen om bord må heves, står proffe skippere som Lars Landfald (60) klare til å seile yachter til ønsket farvann – om det så innebærer å krysse verdenshavene.
Rentetoppene er kvinner
Tre kvinnelige seniorer har lederansvar på rentedeskene i sine respektive meglerhus. – Dette har aldri skjedd før, jubler Verdpapirforetakenes forbund, som håper de nye sjefene vil bidra til å lokke flere kvinner til finansbransjen.
Vaktbikkja i Norges Bank
Midt i en dyp økonomisk krise har Julie Brodtkorb (45) laget et skikkelig rabalder for Øystein Olsen. Sentralbanksjefen vil få bråk til langt over sommerferien, og det plager henne litt. Hvorfor kan hun aldri holde kjeft?
– Jeg vil fighte for businessen
Norske konsulentselskaper var vekstvinnerne i Norden i fjor. Nå venter en annen virkelighet. – Jeg vil fighte for oppdrag og businessen fremover, sier Sopra Steria-topp Kjell Rusti. 
Se rikingenes luksusbilpark
To milliardærer skiller seg ut med særdeles rikholdige garasjer. Kjell Inge Røkke og Petter Stordalen har til sammen nesten 30 biler registrert i sine navn. Hos sistnevnte er det luksuriøse elbiler som dominerer. 
Sax and the City test
Gjennom 175 år har Deloitte i hovedsak bygget sin merkevare på revisjon. Derfor skapte det debatt da den nye toppsjefen i Norge, Sjur Gaaseide, viste seg å være saxofonist og konsulent.  
Gutten med gullbuksene
Vanligvis er Jan Tore Sanner (54) en habil hobbyalpinist, men den siste måneden har han utvidet repertoaret og drevet ekstremsport – på jobb som fersk finansminister. Ingen av hans forgjengere har noensinne åpnet pengebingen på samme vis.
Tjener millioner, får 2,7 mill. i statslønn
Norges mest suksessrike billedkunstner etter Munch, Bjarne Melgaard, har trolig solgt kunst for opptil 100 millioner kroner. Nå er han innvilget 2,7 millioner kroner i statslønn over ti år.
- Korthuset kan kollapse
Salget av nye boliger bremset opp allerede før coronautbruddet. Mens mange utbyggere har beholdt selvtilliten, spår flere økonomer kraftig prisfall på boliger og krakk i salget av nye boliger.
Superinvestorenes ukjente hjelper
Stjernemegler Peter Wessel (52) har vært med på veien mot rikdom for mange av Norges mest kjente private investorer som Jan Haudemann Andersen, Torstein Tvenge, Tore Aksel Voldberg og Øystein Stray Spetalen. Men ikke en kjeft utenfor finansmiljøet vet hvem han er.