avatar

Jan Christian Grandre

Mine siste artikler
Teknologikjempen
Han gikk fra jobb som toppsjef med millionlønn for å forfølge en drøm han ennå ikke visste hva var. 15 år senere hadde Henrik Müller-Hansen skapt en “enhjørning”.
Det store spranget
Som lønnsmottager vil man sjelden bli særlig rik, men man risikerer heller ikke å måtte gå fra gård og grunn. Her kan du lese om fem personer som tok sjansen: De sa opp toppjobber, prøvde lykken for seg selv – og ble milliardærer.
Fra null til milliarder
Også Norges rikeste startet i det små. De har bygget seg opp med kreativitet, mot og enorm stå på-vilje. Og felles for de fleste er at kremmergenene kom til syne i ung alder.
Nytt fra Afrika
Reiselivsaktører gjør grønne tiltak under pandemien, rekordmange neshorn flyttes og Seychellene dropper flere reiserestriksjoner. Her er siste reisenytt fra det afrikanske kontinentet. 
Hopper etter Witzøe
To dramatiske hendelser i karrieren har gjort Linda Litlekalsøy Aase (55) nærmest fryktløs. Kanskje er det derfor hun har takket ja til å overta roret i SalMar – verdens nest største lakseprodusent – helt uten operativ erfaring fra oppdrettsbransjen?
Milliongliset
Han har et million-dollar-smile og er i posisjon til å kunne fylle bankkontoen som ingen annen norsk idrettsutøver.
Bilferie i venstre fil
Luksusbilforhandleren Olav Medhus hever fanen for tungt motoriserte sports- og superbiler, og rekrutterer meningsfeller til turer hvor man flyr lavt gjennom Europa.
Tror energikrise kan øke elbilsalget
Til tross for store leveringsproblemer som følge av mangel på chipper økte elbilsalget kraftig på verdensbasis i fjor. Og energikrisen i Europa vil øke elbilenes popularitet, spår Elbilforeningen.
Tolker krigens konsekvenser
Uansett hvor skrekkelig og grusom man mener krigen i Europa er: DNBs sjeføkonom Kjersti Hauglands jobb er å si noe om hvordan den vil påvirke oss i kroner og øre. Akkurat nå er ikke det så lett.
Harald Frigstad bryter milliard-barrieren
I sitt første hele år som konsernsjef i Bertel O. Steen leverer Harald Frigstad (53) et milliardresultat – det klart beste i det privateide bil- og eiendomkonsernets over 120 år lange historie.