avatar

Jan Christian Grandre

Mine siste artikler
Eneboligene for de få
En unik, arkitekttegnet enebolig er et udiskutabelt statussymbol, men blir stadig sjeldnere å se i urbane strøk – bortsett fra hos de aller rikeste.
– Vi er litt båtnerder
Mens båtbransjen jobber med å utvikle nye skrog og inventarløsninger, arbeider Thomas Jobling med å forlenge livet til gamle trebåter: snekker, klassiske meterbåter, Colin Archere samt moderne klassikere som Storebro, Boston Whaler og Hallberg Rassy.
Norske konsulenter best i Norden
Fjoråret ble dramatisk - også for konsulentene - men den norske delen av bransjen kom best ut av pandemien i hele Norden, viser internasjonal undersøkelse.
Legg seilturen til Nord-Norge
Antallet seilbåter langs “verdens vakreste kyst“ er i ferd med å ta seg opp. Og du trenger ikke ha yacht eller ekspedisjonsfartøy for å klare turen.
Slaget om fremtiden
Under maleriske skildringer av myrderier og blodige slag har Jon Gunnar Pedersen (58) samlet trådene fra ekspertutvalget for Norges nære fremtid.
Kari Øgle Kjensberg (41)
Adm. dir. for Comfort-Kjeden og Bademiljø
Fosser frem i Oljefondet
Mie Caroline Holstad er ansvarlig for investeringer for 443 milliarder kroner og har ennå ikke fylt 40.
Går for smittesikkert yachtliv
Det er ikke bare markedet for norske fritidsbåter som surfer på coronaeffekten; også i de celebre havnene i Middelhavet har det blitt adskillig mer rift om yachter til flere millioner euro.
Sørlendingene kommer sjøveien
Norges største båtforhandlere – Bådsenter gruppen – ekspanderer både nordover og vestover. I et brennhett båtmarked snuser de fire eierne på en halv milliard kroner i omsetning.
Abelia-topp krever mindre byråkrati
Når pandemien tar slutt, må høykompetent arbeidskraft utenfor EØS-området få mye lettere tilgang til Norge. Behovet for ulike former for IKT-kompetanse er enormt og betyr mye for konkurranseevnen til norsk næringsliv, ifølge Abelia.