avatar

Ingrid Elle

Mine siste artikler
Stengte grenser gav salgsvekst for snus
Før pandemien dro mange nordmenn over grensen for å handle billigere snus og tobakk, men det siste året har de måttet handle tobakksvarene hjemme i Norge. Det har ført til enorm vekst i omsetningen og resultatet til Imperial Tobacco Norway, som med det rykker inn på listen over Norges 500 største bedrifter.
Økte omsetningen med nesten en halv milliard
Da en hel verden skulle digitaliseres, nærmest over natten, måtte det globale IT-selskapet CGI trå til. Det bidro til sterk omsetningsvekst også i Norge, og en plass som nykommer på listen over Norges 500 største bedrifter. 
– Normale varer til unormale priser
På bare fire år har det danske butikk-konseptet Normal åpnet over 100 butikker i Norge. Det har truffet markedet godt, for i fjor dro den norske virksomheten inn halvannen milliard, noe som gir selskapet en plass som nykommer på listen over Norges 500 største bedrifter.
Microsoft digitaliserte Norge fra hjemmekontoret
Pandemiens digitaliseringsboom gav uttelling for Microsoft Norge og administrerende direktør Kimberly Mathisen i fjor. Med 5,3 milliarder kroner i omsetning, over 70 prosent økning fra året i forveien, er IT-giganten en av vinnerne blant Norges 500 største selskaper.
– Jeg er litt stormannsgal
Har du lite penger og store ideer er crowdfunding eneste løsningen, mener tidligere programleder og plateprodusent Christer Falck, som har hatt stor suksess med finansiering av plateproduksjon den siste tiden. Nå står bøkenes verden for tur. Både norske og globale crowdfunding-aktører melder om rekordsterk vekst.
– La selskapene vokse, og høst fruktene senere
I Gründerpraten denne uken blir vi bedre kjent med gründer i Self Storage Group, Fabian Søbak. Han mener politikerne ikke må “straffe” selskaper som klarer å skape lønnsom vekst og arbeidsplasser for tidlig i form av skatt på arbeidende kapital. 
Kristen-TV på verstingliste
Innsamlingskontrollen har svartelistet den kristne TV-kanalen Kanal 10, som hver måned soper inn millionbeløp i gaver på frelse og helbredelse. Dette er hjelpeorganisasjonene som Innsamlingskontrollen advarer nordmenn mot å gi penger til.
Sommer i Odd Reitans “hjerteby”
Test smaksløkene på matfestival, ta en avkjølende dukkert på Munkholmen, dra på øyhopping i fjorden, og stikk bortom vikingenes tidligere hovedstad – alt mens du bor godt på Trondheims store stolthet, Britannia. Her er eier Odd Reitans tips til et besøk.
Norgesferie litt utenom det vanlige
For den aktive har vårt langstrakte land mer å by på enn kajakkpadling og fjellturer i vakre fjordstrøk. Utvid horisonten med juving i Gudbrandsjuvet, snorkling på Sunnmøre eller rappellering på Nordskot-traversen. Her er syv tips utenfor allfarvei.
I "kø" for å signere norsk “Paris-avtale” for mangfold
Frode Strand-Nielsen, Gunhild Stordalen, Sverre Tyrhaug og Tonje Sandberg er bare noen av topplederne som skal spille på lag i et nytt initiativ for økt mangfold og inkludering i næringslivet, CEO Commitment.