avatar

Ingrid Elle

Mine siste artikler
– Markedet for lading i Europa formes nå
Gründer Stian Bjørhei, som står bak elbilladeselskapet Ladeklar, med utspring i Hafslund Eco og BKK, kjenner en kontinuerlig uro for at selskapet ikke utvikler seg raskt nok. – Markedet for lading i Europa formes nå, og veksten er eventyrlig, sier han.
– Et fundamentalt skifte
Hjemmekontoret har kommet for å bli. Så hvordan kan ledere løse utfordringene som kommer med den nye, hybride hverdagen? Her er ekspertenes råd.
– Nok et rekordår på Rivieraen
Coronapandemien skjøt i fjor fart i eiendomsmarkedet på den franske rivieraen da franskmenn gjenoppdaget sitt eget “hyttemarked”. Og ifølge meglerne stopper det ikke her.
– Alle her er optimister
Etter en bråstopp i fjor begynner markedet for fritidsbolig i nordmenns mest populære ferieland å stable seg på beina igjen.
Hett i Sverige, lunkent i Spania
I fjor snudde coronapandemien markedet for fritidsbolig i utlandet fullstendig på hodet. Mens omsetning og priser stadig når nye høyder i Sverige og Frankrike, er det kjøpers marked i nordmenns feriefavoritt, Spania.
– Myndighetene pøser ut penger
Nortel-gründer, Christian Pritchard, mener myndighetene med Innovasjon Norge i spissen kunne gjort mye mer for norske gründere. – Vi pøser ut penger til prosjekter som ikke har livets rett.
Åtte jobber for fremtiden
Romfartsingeniør, spillpedagog, dronefører, mangfoldsdirektør og opplevelsesdesigner. Eksperter innenfor et knippe ulike fagfelt har tatt en titt i krystallkulen for å se hvilke yrkesretninger som vil vokse frem i tiden som kommer.
– Norge er langt bak Sverige, og milevis bak England
I Gründerpraten denne uken møter vi gründer i crowdfunding-selskapet Kameo, Sebastian M. Harung, som mener det er god timing å satse på Oslo og Norge som en fremtidig finansiell hub nå som NBIM flytter deler av sin forvaltning hjem.
Startet netthandelssuksess fra kjøkkenbenken
I Gründerpraten denne uken møter vi trønderen Silje Landevåg. Hun bygget opp nettbutikken Get Inspired, som omsatte for 400 millioner kroner i fjor, fra kjøkkenbenken i sin lille Oslo-leilighet. Nå satser hun på ny med investeringsselskapet “Do it with passion by Silje”.
– Alt dreier seg om gjennomføringsevne
Annema Refsnes oppfordrer gründerspirer til å snakke åpent om sine ideer, da de “sjelden blir stjålet, og er lite verdt”.