avatar

Hans Jørn Næss

Mine siste artikler
Dette er landets største arbeidsgivere
Til sammen hadde Norges 500 største bedrifter 850.000 ansatte ved utgangen av 2020, en nedgang på 25.000 fra året før.
Dette er nykommerne blant Norges 500 største bedrifter
I coronaåret 2020 var det 21 selskaper som økte omsetningen så kraftig at det gir dem innpass på listen over Norges 500 største bedrifter.
To tredjedeler av overskuddet forsvant
Pilene pekte bratt nedover for landets største bedrifter i pandemiåret. De samlede resultatene stupte, og skatteinntektene til staten ble kraftig redusert. 
Nytt kraftig salgsløft under pandemien
Pandemien har gitt salget av droner over disk et skikkelig løft. Men det finnes stort sett bare ett alternativ, ett merke, å velge mellom.
Droner overtar for helikopter
Inspeksjon og overvåkning av strømnett har så langt i stor grad skjedd med helikopter. Men nå skal Agder Energi utelukkende bruke droner til å gjøre denne jobben.
Børsjubel for Nordic Unmanned
Nordic Unmanned er en av 2020-generasjonen på børsen. Droneselskapet har nå hele Europa som tumleplass.
Norsk politiet kjøper inn 200 droner
Norsk politi har i et par år brukt droner i et prøveprosjekt, men nå skal norsk og svensk politi i fellesskap bruke 160 millioner kroner slik at alle politidistriktene her i landet får mulighet til å komme seg opp i luften.
Ekstra bagasje for fotografene
Produksjonen av realityserien 71 grader nord ville ikke vært mulig uten droner. Fotografene bærer dem med seg på toppen av sekken, og dronene har gjort levende bilder enda mer eksotiske og actionpregede.
Dronene inntar stadig nye luftrom
Skal du ikke bruke dronen som leketøy? Da er det viktig å huske på at det kom nye regler ved nyttår, og at EU fortsatt jobber med bestemmelsene for hvordan man skal operere de flyvende objektene.
NEL-sjefen suverent på topp
NELs konsernsjef Jon Andre Løkke er suverent best betalt av konsernsjefene på børsen. Ingen av toppsjefene lønnes like dårlig som statsministeren.