avatar

Hans Jørn Næss

Mine siste artikler
Norges best og dårligst betalte styremedlemmer
Styrelederne ble årets honorarvinnere i børsnoterte selskaper. Styremedlemmene fikk en langt mindre økning på årets generalforsamlinger. Kristian Siems kolleger i Subsea 7-styret betales best, mens Olav Thon som vanlig byr på det laveste honoraret.
Alpene trues av masseturisme og klimaendringer
Mer enn 580 klatrere har så langt omkommet på Matterhorn, men fjellet lokker likevel stadig flere. Nå har imidlertid landemerket også blitt et symbol på konsekvensene av klimaendringene, og eksperter diskuterer om det bør stenges. 
Norske styreledere honoreres langt dårligere enn svenske
Snitthonorarene for styrelederne i børsnoterte selskaper økte med seks prosent – langt over den vanlige lønnsutviklingen – men honorarene ligger fortsatt langt under nivået i våre nærmeste naboland.
Disse risikerer å få lønnen barbert
Det er klart for valgnatt, og det ligger an til rødgrønt flertall. Hvis SV og finanspolitisk talsperson, Kari E. Kaski får bestemme, risikerer en rekke toppledere i offentlig sektor å få lønnen redusert med millioner av kroner. 
Fra Terminator til Klimanator
Arnold Schwarzenegger har vært Mr. Universe, skuespiller og guvernør i California. Nå vil han redde verden fra en miljøkatastrofe som klimaaktivist med esel og el-SUV.
Dansk podkast-nykommer bak betalingsmur
Stadig flere nordmenn kaster seg over podkaster på mobilen og nettbrettet. Kjendiser på svært ulike nivåer strømmer til mediet – og nye plattformer øker valgmulighetene. For et par uker siden åpnet appen Podimo dørene for første gang.
Schibsted-datteren forsyner seg fra NRK
De store mediehusene satser sterkt på podkast-bølgen. Schibsted eier nå 91 prosent av PodMe, den opprinnelig svenske plattformen som fylles opp med kjente norske podkast-navn.
På heltid med Konspirasjonspodden
Nye inntektskilder i podkast-verdenen åpner opp for at flere kan bli podkastere på heltid. Fredrik Sjaastad Næss har tatt et års permisjon fra lærerjobben for bare å kunne leve av konspirasjoner.
Med Klynge fra TV til podkast
Klynge startet som et produksjonsselskap for TV og drama, men er nå en av stadig flere helt uavhengige aktører som også tar seg av alle detaljene i produksjonen av podkaster.
Billigere digitale skilsmisser med HelloDivorce
I USA omsetter skilsmisseindustrien for 50 milliarder dollar hvert år. Selskapet Hello Divorce har hentet inn to millioner dollar for å videreutvikle en enklere og rimeligere løsning.