avatar

Hans Jørn Næss

Mine siste artikler
Walmart er fortsatt verdens største selskap
Ingen kan true den amerikanske detaljhandelskjeden Walmart som verdens største selskap. På de neste plassene kommer det tett med kinesere, mens Equinor, som eneste norske selskap, falt 56 plasser.
200 millioner dollar til TikTok-artister
Selskapet bak den svært populære kinesiske appen skal dele ut 200 millioner dollar til amerikanere som legger ut kreativt innhold på TikTok.
USA regjeres av de rike
Aller rikest i den amerikanske kongressen er en kvinne som knapt noen har hørt om. Senator Kelly L. Loeffler har en formue på 500 millioner dollar.
Cruisebåtene seiler igjen – med store begrensninger
Majestetiske cruisebåter er både elsket og hatet, og nå legger de første skipene igjen ut til havs. Men i Kristiansand går ikke passasjerene i land, og i Oslo stenger bystyret tre av fire cruisebåthavner.
66 dager med MLB-baseball
Endelig kan også den amerikanske baseball-sesongen starte opp igjen. Knapt noen annen idrett betyr så mye for USAs befolkning, og med Yankees mot Nationals starter årets forkortede MLB-sesong på torsdag med kamper hver dag i to måneder.
En million Trump-bøker i løpet av én dag
Det tok ikke mer enn en dag før Mary Trumps bok om onkel Donald nesten passerte den første millionen.
Hjemmekontor blir normalen i Siemens
140.000 ansatte i Siemens må ikke lenger møte opp på jobb hver dag. Også etter pandemien vil mange medarbeidere i det globale konsernet fortsette med hjemmekontor.
Norges 500 største selskaper
Kapital har den originale og eneste listen over Norges 500 største selskaper. 
40 prosent mindre utbytte i Australia
Klarer børsnoterte selskaper å holde det samme nivået på utbyttebetalingene i coronatider? I Australia kan utbyttene i år bli redusert med hele 40 prosent – det største kuttet siden finanskrisen.
Amazons nye handlevogn vet hva du kjøper
Dash Cart er den nye handlevognen fra Amazon som scanner innholdet og tar betalt helt automatisk når kunden forlater butikken.