avatar

Fredrik Grønningsæter

Mine siste artikler
Bieprosjekt beskyldes for å utnytte velferdssystemet
Våren 2020 hanket et knippe såkalte sosiale entreprenører, med tidligere straffedømte Ole-Petter Lindegaard i sentral rolle, inn betydelig med offentlig støtte til birøkterkurs for arbeidsledige og flyktninger i Nordre Follo. Flere av kursdeltagerne hevder i dag at de ikke har fått det de ble lovet.  
Drømmebyggeren og rakettaksjen
Tittelen administrerende direktør ble for kjedelig for Elon Musk, som tidligere i år ble rangert som verdens aller rikeste. Nå kaller han seg techno-kongen av Tesla, og fremstår som en avantgarde visjonær for det som kan være tidenes aksjeboble. 
Jool hentet inn 200 millioner kroner til svensk storsvindel
I fjor ble eiendomsprosjektet Trinitas avkledd som ren svindel i Stockholm tingrett. Trinitas ble pushet på norske investorer av nå avskiltede Jool Markets AS i 2018. Dokumenter Kapital har fått tilgang til, viser at Jool var informert om at obligasjonslånene til Trinitas i beste fall var høyst tvilsomme.
Risiko for hvitvasking på Oslos beste adresser
Økokrim har registrert en eksplosjon av antall innmeldte mistenkelige transaksjoner fra eiendomsmeglere, og en ny rapport viser at risikoen for hvitvasking absolutt er til stede i Oslos mest fasjonable strøk. 
Enke investerte 30. mill. i høyrisikoprodukter - mener seg lurt av Jool Markets
Enken gav sin investeringsrådgiver i skandaleombruste Jool Markets klar beskjed: “Ikke noe høyrisiko, for jeg er 71 år og takler ikke å gamble”. Gamble gjorde de likevel. Nå har enken og hennes advokat, Pål Sverre Hernæs i Hjort, saksøkt både Jool og megleren.  
Advokatfirmaet Hammervoll Pind fjerner Hammervoll fra navnet
Tidligere gründer og navnepartner av firmaet, John Magne Hammervoll, som er siktet for å ha utnyttet en formuende kvinne i 90-årene diagnostisert med Alzheimers, har blitt fjernet fra firmaets navn og logo. 
50 år med rødt gull i vinkjelleren
Ingen andre områder har hatt en slik innvirkning på vinverdenen som Bordeaux i Frankrike, ikke bare økonomisk, men også kvalitetsmessig. Avkastningen mange  kvalitetsviner har hatt gjennom de siste 50 årene, har også vært en jubelferd. 
Regjeringen ga Star Gate 250.000 kroner – kommunen tok skjenkebevillingen
Den omstridte puben Star Gate på Grønland scoret full pott på coronatilskudd. Nå har Næringsetaten fått medhold i å frata dem skjenkebevillingen.  
Rallystjerner krever 34 millioner kroner av bettinggründere
Rallystjernene Martin Prokop, Marcus Grönholm og Mikko Hirvonen er konkurrenter på banen, men nå gjør de felles sak. Alle er med i et varsel om massesøksmål mot den norske rallynestoren Morten Østberg og gründeren av det vaklende bettingkonsernet Rush Entertainment Group, Sondre Sagstuen. 
Omstridt badetøyselskap begjært konkurs
Skatteetaten har begjært det omstridte badetøyselskapet Porto Brazil konkurs. Selskapet, som i 2014 hentet inn mangfoldige millioner kroner via skandaletraderne i Bygdøy Allé Finanssenter, har ikke engang betalt for internettdomenet sitt.