avatar

Camilla Birkeland

Mine siste artikler
Skal forbedre verden med nytt kryptoeventyr
Den omstridte norske milliardæren Alexander Vik satser på startupen Fluid Finance, som angivelig skal revolusjonere verden og hjelpe “vanlige folk” ved å bygge et bankalternativ i krypto.
Slik vil ekspertene bli kvitt skatteparadisene
En internasjonal ekspertgruppe oppfordrer verdens mektigste ledere til å bruke jakten på russiske oligarker som drivkraft for å slå ned på skatteparadiser. – Naivt, sier norsk økonom om tiltakene de foreslår.
Baksiden av kongens medaljer
En hensynsløs diktator, en overgrepsanklaget prins, en abdisert skandalekonge, straffedømte eks-politikere og en tidligere toppsjef dømt for korrupsjon og utroskap. Alle har de tidligere mottatt kongelig orden eller medalje.
Slik gir du mest effektivt
Flere av de store og seriøse hjelpeorganisasjonene som samler inn penger til nødhjelp i Ukraina skilter med at over 90 prosent av midlene går direkte til formålet. Det er en sannhet med modifikasjoner. Her ser du hvilke bidrag som monner mest.
Krever milliardfradrag etter India-fadesen
Telenor trekker staten for retten etter å ha fått skattesmell på 2,5 milliarder kroner. Saken har forgreninger til en pågående straffesak i India, som er omtalt som den største korrupsjonsskandalen i nyere Indisk historie.
Soper inn på oljeaksjer
Ola Borten Moe cashet nylig inn millionbeløp på salg av Okea-aksjer, etter å ha lastet opp med billige aksjer i november. Verdien av aksjeposten hans er mangedoblet på kort tid. Forsknings- og høyere utdanningsministeren eier nå oljeaksjer verdt 22 millioner kroner.
– Absurd, latterlig og rent sprøyt
Tidligere skipsreder og mangemilliardær Einar Johan Rasmussen har opprettet stiftelsen BioCosmos Africa, som skal utfordre Darwins evolusjonsteori og spre informasjon om såkalt “Intelligent Design” i Afrika. – Dårlig kamuflert gammeltestamentlig forkynnelse, mener biologiprofessor.
Rødt med superavkastning på oljeaksjer
Det revolusjonære sosialistiske partiet Rødt sopte inn millionbeløp på aksjer i fjor, og har en urealisert avkastning på nærmere 90 prosent i Equinor. Partiet eier nå oljeaksjer verdt over en halv million kroner. 
Syvende far i huset
– Hvis man ser etter i folkeeventyret, vil man jo se at den syvende far i huset ble regnet som den klokeste.
Beskyldes for å ha bedragersk plan
Deutsche Bank hevder at den norske milliardæren Alexander Vik har lagt en langsiktig bedragersk plan for å unngå å betale milliardgjeld til banken.