avatar

Anders Park Framstad

Mine siste artikler
Kinas krevende spagat
Ingen land bruker like mye kull og står for like store utslipp som Kina. Men det er ikke tvil om at landets myndigheter er seriøse i klimaarbeidet, mener eksperter.
Grønne selskaper med børspotensial
Batteriselskapet Morrow har sikret seg en million kvadratmeter til en megafabrikk som skal bli Norges største bygning, og vil lage verdens grønneste og mest kostnadseffektive batterier. Selskapet er kun en av mange unoterte, norske aktører som bidrar med nye og spennende løsninger i det grønne skiftet.
Kan løse forsikringsproblem for fintechselskapene
Fortsatt er det kun et fåtall norske utfordrere til det etablerte bankvesenet. Nå kan én av inngangsbarrierene for nye finansteknologiselskaper være i ferd med å forsvinne.
Energikrise under oppseiling
Gryende krisestemning i Europa, grunnet et svært stramt gassmarked og skyhøye strømpriser, kan være en øyeåpner for viktigheten av norsk gass i en stadig mer fornybar verden. Hos Equinor produseres nå det remmer og tøy kan holde.
Investerer milliarder i fremtidens energiteknologi
Equinor vender blikket utover for å finne nye løsninger for fremtiden. Som et ledd i energiomstillingen har selskapet blant annet gått inn på eiersiden i over 40 oppstartsbedrifter.
Tusenvis av norske bedrifter må jobbe for menneskerettigheter
Norske selskaper er bedre til å rapportere på miljømessige enn sosiale og styringsmessige forhold, viser ny rapport. Det kan det bli en slutt på med den nye åpenhetsloven.
– Det er skyhøy risiko
Folkefinansiering kan være en lukrativ kilde til kapital for bedrifter som ikke vil eller kan få lån i banken. For investorene er det mulig å oppnå høy avkastning, men man må regne med tap, mener ekspert.
Ni av ti tungvektere ikke klare for nye EU-regler
Under et halvt år før EUs taksonomi trer i kraft er fortsatt svært mange av de største selskapene på Oslo Børs for dårlig skodd til å kunne oppfylle kravene det innebærer. Det kan skape utfordringer for investorer som ønsker å sette sammen grønne fond og porteføljer.
Tror alle obligasjoner vil få bærekraftlink
Stadig flere selskaper forplikter seg til bærekraftmål i forbindelse med at de utsteder lån. Snart kan det bli den nye normalen, mener ekspert.
Dette er børsens beste og verste på bærekraftrapportering
ESG-informasjonen fra selskapene på Oslo Børs blir stadig bedre. Men mye ressurser brukes fortsatt på rapportering som nærmest er ubrukelig som beslutningsgrunnlag for finansielle og strategiske valg, viser ny rapport.