avatar

Anders Park Framstad

Mine siste artikler
Kan gi store ringvirkninger i energimarkedet
Oljeprisen kan få et løft dersom Joe Biden går seirende ut av presidentvalget i USA. Men på sikt vil hans omfattende klimaplan kunne føre til at etterspørselen raskere når toppen og nedgangen i etterkant blir brattere, mener ekspert.
ESG-favoritt får stryk på ESG-rapportering
At man har en grønn forretningsmodell er ingen garanti for at man er god på grønn rapportering, viser en fersk rapport.
Disse er børsens beste på bærekraftrapportering
Forvaltere, analytikere og investorer etterspør stadig mer og bedre informasjon om hvordan selskapene på Oslo Børs jobber med ESG. En fersk rapport viser at mange fortsatt har mye å gå på.
Dette er vinnerne i boligmarkedet
Flere av boligene som legges ut til over ti millioner i hovedstaden blir solgt etter visning, og flere oppnår høy pris, viser en kartlegging Kapital har gjennomført. Én bestemt boligtype og ett spesifikt område skiller seg ut.
Rekordmange selskaper på Børsen
Ikke siden finanskrisen har flere selskaper vært børsnotert i Oslo. Flesteparten av nykommerne har søkt til "lillebror" Merkur Market.
– Blir sett på som nesten for store og for mektige
Amazons etablering i Norden vil utvilsomt by på knallhard konkurranse. Men erfaringene fra øvrige europeiske land viser at selskapets tilstedeværelse ikke er udelt negativ for lokale aktører.
Familiebedrift gjør stor suksess på supertrend
Interessen for friluftsliv generelt, og hengekøyer spesielt, har eksplodert i Norge de siste årene. Dette har gitt et oppsving for en sørlandsbedrift som egentlig hadde spesialisert seg på noe helt annet.
– Gir misvisende informasjon til markedet
Til tross for at børsnoterte Nordic Mining tidligere i sommer mottok driftskonsesjon for utgraving av Engebøfjellet, mener fortsatt flere at det er mulig å stanse prosjektet.
Venter mangedobling i markedet for el-lastebiler
Varetransportsektoren har hengt etter i prosessen med å elektrifisere den globale kjøretøyparken. Dette kan endre seg radikalt de kommende årene, mener analysebyrå.
Tror corona fører til vedvarende lavere kontantbruk
Bruken av kontanter i Norge har falt med rundt én femtedel under corona. Nå tror – og frykter – flere at trenden fortsetter også etter at pandemien kommer under kontroll.