avatar

Anders Park Framstad

Mine siste artikler
Grønn avkastningspremie forsvant
Etter flere år med til dels svært gunstig verdiutvikling for ESG-relaterte investeringer, er det nå liten eller ingen meravkastning å spore for bærekraftige fond.
Fondsforvalternes comeback
Aktivt forvaltede aksjefond fikk ekstra mye juling da coronapandemien traff finansmarkedene. Men gjeninnhentingen har gitt aksjeplukkerne muligheten til å skinne.
Toppforvalterens vinneroppskrift for norske aksjefond
I løpet av det siste året har over halvparten av fondene i det norske markedet avkastning på minst 20 prosent. Det er spesielt investeringer i én type aksjer som skiller seg ut, og her er det langt mer å hente, ifølge forvaltervinner Martin Mølsæter.
Grønt lys for Fredriksen-søksmål i London
John Fredriksen har i flere år jaget tidligere ledere i oljetradingselskapet Arcadia i rettssystemet. Nylig tok milliardæren siste stikk, og det kan nå være duket for et durabelig søksmål i Storbritannia. 
– På høy tid at ordningen avskaffes
Private straffesaker var ment som en slags “sikkerhetsventil” i rettssystemet, men kan også bli misbrukt i sjikanerende hensikt eller av kverulanter. Nå kan hele ordningen bli skrotet.
Løser verdensproblemer med høy avkastning
For kun få år siden var det vanskelig for Reynir Indahl å overbevise investorene om at Summa Equitys strategi var lønnsom. Så eksploderte interessen.
Fikk et tilbud under pandemien som var for godt til å si nei til
Covid-19 har for alvor løftet investeringer i helse frem i lyset. Det har skapt stor interesse for fondene til Ingrid Teigland Akay og Hadean Ventures.
– Nå er det de kuleste og flinkeste som blir gründere
Oppstartsinvestor Johan Gjesdahl trenger ikke lete langt hjemmefra i jakten på den neste suksessen etter nettmatbutikken Oda. – Norden er et av de beste områdene i verden innen tidligfaseteknologi, mener han. 
Høy kapitalinnhenting og store investeringer
Private equity-sektoren har ikke vært immun mot de negative virkningene av den globale pandemien. Men også under corona har det blitt hentet mye penger, investert store summer og gjort flere betydelige transaksjoner.
Nye koster i norsk private equity
De forvalter milliarder av kroner, står bak enorme “dealer” og skaper store verdier. Møt profilene som skal ta den norske private equity-bransjen inn i fremtiden.