Kapital

Etter en familiegjenforening i milliardklassen i 2010 gikk nylig Schage Førde til topps i de to viktigste selskapene til Harald A. Møllers etterkommere. Importeventyret med Volkswagen, Audi, Skoda og Seat har gjort dem til en av landets rikeste familier. I høst ble de samlet vurdert å ha en formue på over 16 milliarder kroner, og bykset oppover på Kapitals liste over Norges 400 rikeste. 45-åringen er den første styrelederen fra fjerdegenerasjon. Han styrer Nord-Europas største bilgruppering inn i en kaotisk tid for bransjen. Men denne rollen var ikke noe hovedpersonen hadde sett for seg. Da tidligere styreleder Harald Møller (60) foreslo rollebytte, ble den tidligere Selmer-advokaten overrasket.

Annonse

– Harald ringte i høst og sa at vi måtte ta en prat. Han kom raskt til at han ønsket å tre til side og at han ville gjøre alt han kunne for å støtte meg og gjøre meg til en best mulig styreleder for Møller Mobility Group og Møller-familiens holdingselskap Aars.

– Hvordan reagerte du?

– Jeg ble naturligvis overrasket, samtidig følte jeg en ekstrem tillit fra et samlet eierskap som gjorde at det var veldig lett å takke ja, forteller Schage Førde.

– Var det aldri tidligere diskutert at du skulle overta roret?

– Da vi kom sammen igjen i 2010, sa Harald til meg at det kunne være et alternativ, men det var ikke sagt noe mer konkret.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn