Kapital

Portrett · Per Grieg jr.

Milliard­formuen vokser med oppdrett

For Per Grieg jr. er penger noe som står i et regnskap og som skal være med på å bygge virksomheter. Alle foto: Iván Kverme
Publisert:20. mars 2018

 I flere år måtte Per Grieg jr. be sine tre søstre om mer penger til investeringer i lakseoppdrett. Den tiden er nå forbi. I dag er storebrors “baby” – Grieg Seafood – hovedgrunnen til at familieformuen øker.

– Jeg er jo en fiskehandler, smiler Per Grieg jr. når Kapital foreslår å ta bilde av ham i fiskedisken på nærmeste dagligvarebutikk på Aker Brygge i Oslo. Bergenseren er på besøk i hovedstaden for å besøke sin datter og møte ledere i Grieg Gruppen på hovedkontoret i Bryggegaten 6. Familieforetaket har 130 års historie innen shipping og skipsmegling, men de siste årene har lakseoppdrett blitt den viktigste og mest lønnsomme virksomheten for konsernet.
I skyggen av Grieg-familiens shippingvirksomheter – og sin høyprofilerte søster Elisabeth – har 60-åringen bygget opp et av Norges, og verdens, største sjømatselskaper. Det har skjedd uten at de fleste nordmenn aner hvem han er.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn