KapitalIndeks

Trine Skei Grande

I praksis er nesten alt som krever stortingsvedtak umulig å gjennomføre for regjeringen uten Venstres og Venstre-lederens støtte. Skei Grande har vært partileder i Venstre siden 2010 og lever tett på Solberg og Jensen. Fra 2018 er hun også kulturminister. Politikeren har noe blandet utdanning, både innen samfunnsfag, statsvitenskap og historie. Før hun ble politiker på heltid jobbet hun blant annet som freelance-journalist i Namdal Arbeiderblad (1984-88) og på barne- og videregående skole.

Grunnfag i sosialøkonomi fra Universitetet i Trondheim fra 1989, mellomfag i statsvitenskap i 1991 og grunnfag i historie fra Universitetet i Oslo fra 1992
Utdannelse
1969
Født
Kulturminister og Venstre-leder
Stilling
Politikk
Bransje

Nevnt i 2 artikler

Økotaxi i retten mot Oslo kommune:

– Drosjekundene flås grovt

Seks år etter at han første gang søkte om å få løyver til sin nye taxisentral, møtte Roger Dørum Pettersen, gründer av Økotaxi, endelig Oslo kommune i retten. Oslos drosjenæring er et økonomisk og juridisk bakvendtland, hevder Økotaxi.

4 min lesetid

Ministerne dominerer

Her er de mektigste i politikken

De seks mektigste kvinnene i Norge har alle plass rundt kongens bord. Erna Solbergs regjering har skapt historie på flere vis.

3 min lesetid

Trine Skei Grande