KapitalIndeks

Tor Olav TrøimFormuen til Tor Olav Trøim er halvert på ett år som følge av kraftige verdifall i en rekke investeringer. John Fredriksens tidligere høyre hånd har blant annet store papirtap på investeringer i Borr Drilling, Golar LNG, Avida Finans og 2020 Bulkers. Yara er eneste noterte investering av størrelse med positiv avkastning det seneste året for den London-baserte investoren. Trøim er også Vålerenga Fotballs rike onkel, hvor han bidrar med årlige millionbeløp for å holde klubben gående.

Sist oppdatert: 09. december 2019

1,20 mrd
Nettoformue 2019
2,80 mrd
Nettoformue 2018
-57%
Endring i formue
Sivilingeiør innen marinteknikk fra NHH.
Utdannelse
1963
Født
Styreleder Borr Drilling
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 5 artikler

Bomtur for Folketrygdfondet:

Riggsmell til en kvart milliard

Folketrygdfondet ser store verdier fordufte på kurskollapsen i Borr Drilling på Oslo Børs. Storeieren ønsker ikke kommentere om de fortsatt har tillit til Borr-ledelsen.

2 min lesetid

Kursrekyler tvinger seg frem

Juli var i ferd med å bli en knallsterk måned for Kapital-porteføljen. Men så langt i august har imidlertid porteføljen fått flere kraftige nesetyvere. Vi tviholder på kalkulatoren og mener det er rom for et snarlig – og betydelig – porteføljehopp.

3 min lesetid

Rasmussengruppen dumpet Borr Drilling før kursras:

Unngikk riggtap på over 300 millioner

Rasmussengruppen timet nedsalget i Borr Drilling tilnærmet perfekt, men skal man tro analytikerne, bør familieselskapet snarest komme seg inn på aksjonærlisten igjen.

2 min lesetid

20 topp-medarbeidere har byttet lag:

Fortsatt isfront mellom Fredriksen og Trøim

Høyt plasserte aktører i John Fredriksen-systemet bytter stadig side og begynner å jobbe for Tor Olav Trøim isteden. Totalt har nå rundt 20 av Fredriksens tidligere medarbeidere på direktør- eller styrenivå byttet over til Trøim siden den dramatiske ”skilsmissen” mellom milliardærene i 2014.

17 min lesetid

Aksjeanbefalinger

Make or break

Investorene i høyspenn før kvartalstallene tikker inn rett etter påske.

3 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Borr Drilling
Golar LNG

Tor Olav Trøim