KapitalIndeks

Tor Olav TrøimTrøim er “all over the place”. Siden i fjor har virvelvinden stablet et splitter nytt tørrbulkrederi, 2020 Bulkers, på bena, og børsnoterte det også. Siden har aksjekursen steget med 200 prosent, noe som kommer godt med for Trøim som er storaksjonær i selskapet. Tidligere i år solgte han seg ut av Storebrand med svært god gevinst, og det tok ikke lang tid før han meldte innpass i Yara, hvor han kontrollerer aksjer for 900 millioner kroner. Trøims investering i rederiet Golar LNG, som driver med transport av flytende naturgass, hjelpes av en kursoppgang på nesten 20 prosent det siste året. Til sammen gir det et grundig hopp for verdivurdering.

Sist oppdatert: 20. september 2018

2,80 mrd
Nettoformue 2018
1,95 mrd
Nettoformue 2017
+44%
Endring i formue
Sivilingeiør innen marinteknikk fra NHH.
Utdannelse
1963
Født
Styreleder i Borr Drilling
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 4 artikler

Kursrekyler tvinger seg frem

Juli var i ferd med å bli en knallsterk måned for Kapital-porteføljen. Men så langt i august har imidlertid porteføljen fått flere kraftige nesetyvere. Vi tviholder på kalkulatoren og mener det er rom for et snarlig – og betydelig – porteføljehopp.

3 min lesetid

Rasmussengruppen dumpet Borr Drilling før kursras:

Unngikk riggtap på over 300 millioner

Rasmussengruppen timet nedsalget i Borr Drilling tilnærmet perfekt, men skal man tro analytikerne, bør familieselskapet snarest komme seg inn på aksjonærlisten igjen.

2 min lesetid

20 topp-medarbeidere har byttet lag:

Fortsatt isfront mellom Fredriksen og Trøim

Høyt plasserte aktører i John Fredriksen-systemet bytter stadig side og begynner å jobbe for Tor Olav Trøim isteden. Totalt har nå rundt 20 av Fredriksens tidligere medarbeidere på direktør- eller styrenivå byttet over til Trøim siden den dramatiske ”skilsmissen” mellom milliardærene i 2014.

17 min lesetid

Aksjeanbefalinger

Make or break

Investorene i høyspenn før kvartalstallene tikker inn rett etter påske.

3 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Borr Drilling
Golar LNG

Tor Olav Trøim