KapitalIndeks

Svein StølePareto-gruppen opplevde kraftig resultatfall i fjor, men Støle sa seg tilfreds med et resultat på 660 millioner kroner i meglerhuset der han slapp inn ansatte på eiersiden for noen år siden. I løpet av fjoråret ble Pareto Invest fisjonert ut at Pareto. Dette er nå den private pengebingen til Støle og består av rundt seks milliarder kroner i ulike verdipapirer. Støle tok i fjor høst med seg familien for å flytte til Sveits, hvor han skal lede deler av Paretos utenlandssatsing, og samtidig sikkert nyter godt av et gunstigere skatteregime. Datter og siv.-øk. student Tiril Flørnes Støle (23) gikk tidligere i år av med seieren i konkurransen “Corporate Finance Women of the Year” i regi av EY i London.

Sist oppdatert: 26. september 2019

12 mrd
Nettoformue 2019
11 mrd
Nettoformue 2018
+14%
Endring i formue
Siviløkonom fra NHH og jurist.
Utdannelse
1963
Født
Gründer og sjef Pareto-gruppen
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 2 artikler

Norges rikeste har 380 mrd. i utlandet:

Den store skatteflukten

Verdiene på listen over Norges 400 rikeste som kontrolleres av skatteflyktninger har økt markant de siste årene. – Jeg har spart et betydelig beløp i skatt, sier den London-bosatte milliardæren Peter T. Smedvig.

11 min lesetid

Paretos 3,3 mrd. kroners obligasjonsskandale:

Hjalp bløffmakere med å kjøpe Lebara

Norske og europeiske investorer risikerer giganttap på et obligasjonslån på 3,3 milliarder kroner som Pareto tilrettela da mobilselskapet Lebara ble kjøpt opp i fjor høst. 

16 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Svele
Pareto

Svein Støle