KapitalIndeks

Stein Erik HagenAksjeposten på drøyt 24 prosent i Orkla utgjør den største og viktigste delen av formuen til familien Hagen. Et hovedproblem for Orkla for tiden er fravær av organisk vekst, noe aksjemarkedet har straffet det siste året. Hagen eier også mye annet, men hverken Jernia, Komplett eller nakenspaet The Well har blitt det helt store. Det er Hagens datter Caroline Hagen Kjos som på papiret har overtatt rundt 90 prosent av verdiene i familieselskapet Canica, der store deler av verdiene ligger. Hun flyttet til Sveits i 2009, noe hun og familien, ifølge Hagen selv, har spart milliardbeløp i formuesskatt på. Storesøster Camilla Hagen Sørlie bor i Norge, mens bror Carl Erik for noen år siden meldte flytting til London. "Rimi" eier under fem prosent av familieselskapene, men har likevel full kontroll gjennom A-aksjer.

Sist oppdatert: 20. september 2018

25 mrd
Nettoformue 2018
26 mrd
Nettoformue 2017
-4%
Endring i formue
Norsk Kjøpmannsinstitutt (nå Norges Varehandelshøyskole).
Utdannelse
1956
Født
Gründer og eier i Canica og Orkla
Stilling
Handel
Bransje

Nevnt i 3 artikler

Petter Stordalen:

– Jeg gråt av glede da barna ville inn på eiersiden

Mens kona Gunhild kjempet for livet, har Petter A. Stordalen doblet formuen. Med nærmere 26 milliarder kroner i formue er han nå rikere enn erkerival Stein Erik Hagen, mannen som sparket ham som sjef for Steen & Strøm. 

15 min lesetid

Bøhler og Sveaas klager på kommunens vedtak

Nekter å la seg jage fra hage

Frogner får ingen ny bydelspark med det aller første, selv om byrådet nylig vedtok å ekspropriere en frodig tomt i Gyldenløves gate i Oslo.

4 min lesetid

Investorguide

Smågodt til Hagen

Orkla har 20 milliarder i tørt krutt, ifølge styreleder Stein Erik Hagen. Vi har komponert en meny med oppkjøpskandidater for det gjeldfrie konsernet.

6 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Canica
Canica Invest

Stein Erik Hagen