KapitalIndeks

Rune Bjerke

Rune Bjerke er utdannet fra Universitetet i Oslo og fra Harvard University. Han har tidligere vært politiker (Ap) og konsernsjef i Hafslund.

Sist oppdatert: 14. june 2018

Exam. oecon fra Universitetet i Oslo, MPA fra Harvard University.
Utdannelse
1960
Født
Konsernsjef i DNB
Stilling

Nevnt i 12 artikler

Flere noteringer på Oslo Børs etter lang tørkeperiode:

Rush mot børs

Mye champagne har blitt liggende på is i hovedstadens corporate-avdelinger i år. Men investorene viser nå vilje til å ta imot selskaper på børs igjen.

12 min lesetid

Norges mektigste kvinner 2019:

Landets kvinnelige maktelite

For 13. året på rad presenterer vi listen over Norges 100 mektigste kvinner. 

3 min lesetid

Eksplosiv økning til interesseorganisasjon:

Unge strømmer til finans

Foreningen “Ung i Finans” er så populær at arrangementene blir fulltegnet etter 20 minutter. Nå må deltagelsen avgjøres etter loddtrekning. De heldige fikk nylig møte DNB-sjef Rune Bjerke og Datatilsynsdirektør Bjørn Erik Thon.

5 min lesetid

Strengere egnethetskrav fra EU for å bli banksjef:

Må ha kreditterfaring?

Må kandidater til å bli toppsjef i norske storbanker først skaffe seg årevis med erfaring fra kredittgivning for å kunne bli godkjent som egnet av myndighetene? En intern konsernsjefkandidat i Danske Bank ble nylig avvist av det danske Finanstilsynet etter innføring av nye EU-anbefalinger på tampen av fjoråret.

4 min lesetid

Kronprinsessekamp i DNB:

Bare kvinner med i racet for å bli ny toppsjef

DNBs finansdirektør Kjerstin Braathen har lenge vært den store favoritten, men konserndirektør Ingjerd Spiten er en av kandidatene som nå nærmer seg bakfra i racet om å bli ny konsernsjef i DNB når Rune Bjerke går av senest i 2020.

9 min lesetid

Sommertips:

Aksjene som sikrer bryggekosen

Det er langt fra klar sikt på Oslo Børs. Hvordan bør man legge opp aksjeporteføljen før ferien?

10 min lesetid

EYs årlige lederlønnsrapport:

Bonusfest for børstoppene

Medianavlønningen for konsernledelsene i selskapene som utgjør Hovedindeksen på Oslo Børs, økte med ni prosent i fjor. Forklaringen er et bonushopp på hele 50 prosent i 2017 målt mot året før.

6 min lesetid

Næringslivets 100 mektigste:

Rune Bjerke troner alene på toppen

Kapitals jury har talt: Rune Bjerke er den mektigste personen i norsk næringsliv. Han etterfølges av Eldar Sætre og Kjell Inge Røkke.

7 min lesetid

Maktbalansen

Slik har vi gjort det

For første gang kan Kapital nå presentere Næringslivets 100 mektigste personer, uavhengig av kjønn. Slik har vi gått frem i arbeidet.

5 min lesetid

De mektigste innen bank og finans

Hun kan bli den neste DNB-sjefen

DNBs nye sjef? Finansdirektør Kjerstin Braathen (i midten) stiller sterkt til å overta som konsernsjef når Rune Bjerke (t.v.) går av i 2020. Kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide bak flaskene.  Foto: Ivan Kverme

3 min lesetid

Ekspertenes råd

Ti tips til en vellykket LinkedIn-profil

Med over en halv milliard registrerte brukere fordelt på 200 land og regioner er LinkedIn verdens desidert største profesjonelle nettverk. Er du en av dem som ennå ikke har fått deg en profil eller kanskje lurer på om profilen din er god nok? Da bør du lese videre.

13 min lesetid

Rune Bjerke