KapitalIndeks

Petter Olsen



Den yngre broren til Fred. Olsen har pengene plassert i blant annet finansielle papirer, kunst, eiendomsprosjekter i Spania og klokkeprodusenten Timex. Det sistnevnte selskapet sliter fortsatt tungt og bidrar til at formuen til Petter Olsen faller. Etter salget av Munch-maleriet «Skrik» har Olsen investert tungt i Ramme gård som skal huse både et hotell og et kunstmuseum. Om de store investeringene her er gjort med hjernen eller hjertet vites ikke, men åpningen har blitt utsatt til 2019.

Sist oppdatert: 20. september 2018

2,40 mrd
Nettoformue 2018
3,20 mrd
Nettoformue 2017
-25%
Endring i formue
1948
Født
Reiseliv/hotell
Bransje

Nevnt i 7 artikler

Slipper ikke helt unna skatt på trusten:

Skattesmell for Petter Olsen

Petter Olsens investeringsselskap må skatte et millionbeløp av inntekter Timex har opptjent i lavskatteland. Det er klart etter at selskapets anke nylig ble avvist av Borgarting lagmannsrett.

2 min lesetid

Investorer rammet av klimakrise:

Får erstatning etter avlingssvikt

Hverken værgudene eller landbruksmyndighetene diskriminerer mellom fattig og rik. Bonde og investor Tore Aksel Voldberg er blant dem som får erstatning etter fjorårets tørkesommer.

4 min lesetid

Petter Olsen i skattestrid med staten:

Petter Olsen i skattestrid med staten

Striden om Fred. Olsen-familiens trust er ikke helt over. Lillebror Petters anke om inntektsskatt fra Timex-konsernet skal nå opp for retten.

2 min lesetid

Treg snuoperasjon i Fred. Olsens Timex:

Milliardene renner ut

Salget av armbåndsurene til Timex fortsatte å falle i 2018, og det ventes nok et stort underskudd. Fred. Olsen-familiens klokkekonsern har i perioden 2015-2017 tapt 1,7 milliarder kroner.

2 min lesetid

Skyter inn friske millioner:

Rederarvingens drømmeprosjekt utsatt igjen

Munch-samler, økobonde og rederarving Petter Olsen spytter inn 25 millioner for å dekke flere års underskudd knyttet til utbyggingen av Ramme gård. Den planlagte kultur- destinasjonen skal nå åpne dørene først neste høst.

2 min lesetid

Store tap i Fred. og Petter Olsens klokkekonsern:

Låner ut 80 mill. til Timex

Pengene fortsetter å renne ut fra Timex. Klokkekonsernet til Fred. og Petter Olsen har nylig fått lån fra aksjonærene.

3 min lesetid

Fred. og Petter Olsen

Vant 25 år gammel skattestrid

Fred. og Petter Olsen med familier slipper formuesskatt på en milliardtrust i utlandet etter en skattestrid som har vart i 25 år.

9 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Firmament
Compania La Gomera

Petter Olsen