KapitalIndeks

Petter StordalenStordalens hoteller går så det griner. Den positive utviklingen fra 2017 fortsetter for Nordic Choice Hotels. Hotellselskapet er et av Nordens største, med nærmere 190 hoteller i porteføljen fordelt på seks forskjellige land. I sommer gjenåpnet Stordalen dørene til Gardermoens største hotell, som gir han nesten 1.200 hotellrom nær flyplassen. I Stordalens Strawberry-konsern skjer det mye, med flere hotellåpninger som står for tur, blant annet i Bjørvika, i Stordalens hjemby Porsgrunn og i hjertet av Oslo, hvor Norges største hotell åpner dørene i mars 2019. Tidligere i år ble det også kjent at hotellbaronen satser på et helt nytt marked, nemlig bokbransjen. Med Stordalens nysatsinger, forlagene Capitana, Pilar og Gloria, skal Stordalen endevende bokbransjen.

Sist oppdatert: 20. september 2018

26 mrd
Nettoformue 2018
22 mrd
Nettoformue 2017
+19%
Endring i formue
Ett år på Norsk Kjøpmannsinstitutt, ett år på Norges Varehandelshøyskole og ett år på Norges Markedsføringshøyskole.
Utdannelse
1962
Født
Gründer og eier i Strawberry Group
Stilling
Reiseliv/hotell
Bransje

Nevnt i 4 artikler

Northug inn på bestselgerlisten:

Forlaget har aldri solgt en bok raskere

Petter Northugs selvbiografi har snart passert 80.000 i opplag og skal utgis i både Sverige, Finland og Estland. Svenskene har skyhøye forventninger. – Vi håper og tror at Northug kommer til å vinne i såvel julehandelen som i VM neste år, sier sjefen for det svenske forlaget. Dette er biografiene som har solgt best.

9 min lesetid

Petter Stordalen:

– Jeg gråt av glede da barna ville inn på eiersiden

Mens kona Gunhild kjempet for livet, har Petter A. Stordalen doblet formuen. Med nærmere 26 milliarder kroner i formue er han nå rikere enn erkerival Stein Erik Hagen, mannen som sparket ham som sjef for Steen & Strøm. 

15 min lesetid

Eat Stockholm Food Forum 2018

– Tilpass dere eller dø

På årets Eat Forum fortalte Gunhild Stordalen oppmøtte at tiden for valg er over, vi må alle bli med på endringen hvis vi skal kunne løse de store globale utfordringene vi står overfor. Budskapet er enkelt: «adapt or die».

3 min lesetid

Fem bærekraftige investeringer

Redde verden skal bli god butikk

En rekke av verdens største investorer og kjendiser som Richard Branson, Bill Gates og Asias tredje rikeste, Li Ka-shing har fått øynene opp for at plantebaserte tech-selskaper, som skal bidra til å fø en voksende verdens­befolkning med sunn og bærekraftig mat, er god investering.

9 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Strawberry Holding
Strawberry Fields

Petter Stordalen