KapitalIndeks

Odd Reitan

Odd Reitan er gründeren bak REMA 1000, han er utdannet fra Norsk Kjøpmannsinstitutt.

Kjøpmannen fra Trondheim startet Rema 1000 sammen med sin far i 1979. Nå er det Odd sammen med sønnene Ole Robert og Magnus som styrer skuta i et krevende marked. Fjoråret bød på et dagligvaremarked med rekordlav vekst på 1,1 prosent. I tillegg slet Rema 1000 med konkurransen, og falt tilbake ett prosentpoeng til en markedsandel på 23,4 prosent i dagligvaremarkedet. For Reitangruppen, som eier Rema 1000 i tillegg til flere andre investeringer innenfor kiosk, bensinstasjoner og eiendom, bidro markedsutviklingen til et omsetningsfall på 1,4 prosent. Denne utviklingen setter også sine merker i formuen til eier Odd Reitan, som faller tilbake med drøyt fire milliarder fra fjorårets formuesanslag.

Sist oppdatert: 20. september 2018

44 mrd
Nettoformue 2018
48 mrd
Nettoformue 2017
-9%
Endring i formue
Norsk Kjøpmannsinstitutt (nå Norges Varehandelshøyskole).
Utdannelse
1951
Født
Gründer og eier av Reitangruppen
Stilling
Handel
Bransje

Nevnt i 5 artikler

Uno-X vil etablere profesjonelt sykkellag:

Reitangruppen drømmer om Tour de France

Hvis Uno-X lykkes med å få på plass et profesjonelt sykkellag om et år, må drivstoffkjeden til Reitangruppen doble budsjettet fra 20 til over 40 millioner kroner. Men veien til et wild card i Tour de France er fortsatt lang.

9 min lesetid

Suksess på egenhånd:

Arvingene som går egne veier

Skuespiller, globalt anerkjent fiolinist og første mannlige norske golfspiller kvalifisert til US Open. Møt milliardærarvingene som har valgt en helt annerledes karrierevei enn sine foreldre – og gjør det godt.

14 min lesetid

Nytt reisemål i Trondheim

Reitans gamle drøm åpner i vår

Odd Reitans gamle drøm blir til virkelighet når det historiske hotellet igjen åpner dørene 1. april 2019, som det andre norske hotellet i historien med medlemskap i den eksklusive klubben The Leading Hotels of the World.

7 min lesetid

Fikk nei fra Statens vegvesen:

Ville ha «WEED» og «FUCKU»

Multimilliardær Michael Stang Treschow disponerer et titalls luksusbiler og har en lang rekke personlige bilskilt, men noen av kjennemerkene han ville ha ble for drøy kost for Statens vegvesen.

7 min lesetid

KapitalIndeks: Norges 400 rikeste:

Racet bak John Fredriksen hardner til

Nittedals svar på Gordon Gekko fyker til værs på 400-listen. Bare John Fredriksen, snart en av verdens 100 rikeste, kan nekte cruisereder Torstein Hagen førsteplassen.

5 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Odd Reitan Private Holding

Odd Reitan