KapitalIndeks

Kjell Inge RøkkeFusjonen mellom Det Norske Oljeselskap og BPs virksomhet i Norge til Aker BP er den fremste verdidriveren for Kjell Inge Røkkes Aker ASA det siste året. Selskapet som tidligere var hans viktigste, offshoreleverandøren Aker Solutions, sliter derimot med manglende oljeinvesteringer verden over. Røkke har fortsatt det aller meste av verdiene i børsnoterte Aker, hvor de før nevnte selskapene ligger som tilknyttede selskaper. Men det kommer stadig investeringer som gjøres direkte. Det siste eksempelet er Røkkes direkteeide nye selskap TRG Finance, som blant annet har eiendomsinvesteringer på Fornebu, hvor hele hans selskapsgruppe nå er fysisk samlet.

Sist oppdatert: 14. june 2018

20 mrd
Nettoformue 2017
17 mrd
Nettoformue 2016
+19%
Endring i formue
Ingen høyere utdanning.
Utdannelse
1958
Født
Gründer og eier i Aker
Stilling
Olje og energi
Bransje

Nevnt i 4 artikler

Sommertips:

Aksjene som sikrer bryggekosen

Det er langt fra klar sikt på Oslo Børs. Hvordan bør man legge opp aksjeporteføljen før ferien?

10 min lesetid

Næringslivets 100 mektigste:

Rune Bjerke troner alene på toppen

Kapitals jury har talt: Rune Bjerke er den mektigste personen i norsk næringsliv. Han etterfølges av Eldar Sætre og Kjell Inge Røkke.

7 min lesetid

Røkke og Gjelsten kvittet seg med privatfly

Solgte fly for 115 millioner

Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har solgt unna det gamle privatflyet de overtok fra Aker. Nå deler de på luksusflyet de kjøpte i fjor.

3 min lesetid

Mektig hedgefond gjør kule i Aker:

Svenskeraid hos Røkke

Catella Hedgefond har tjent fett på aksjeinvesteringen i Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker. Men nå velger fondet å ta gevinst.

3 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Aker
TRG Finance

Kjell Inge Røkke