KapitalIndeks

Kjell Inge RøkkeFusjonen som skapte Aker BP er kroningen av en langsiktig plan fra Røkkes side. Og for en fest denne kroningen har blitt! Siden Kapital beregnet formuen til Røkke i 2017 har Aker BP-aksjen doblet seg, og oljeselskapet har nå en børsverdi på 108 milliarder kroner. Med Akers eierandel i Aker BP på 40 prosent, og en samlet børsverdi på Aker i skrivende stund på nær 50 milliarder kroner, betyr det (sett bort fra Røkke-rabatten et øyeblikk) at de som kjøper Aker-aksjen får tilgang til Akers eierandeler i Ocean Yield, Aker Solutions, Aker Biomarine, Akastor og mere til for bare vel seks milliarder kroner. Røkke selger neppe disse eierandelene ut av Aker for den prisen, for å si det forsiktig.

Sist oppdatert: 20. september 2018

40 mrd
Nettoformue 2018
20 mrd
Nettoformue 2017
+96%
Endring i formue
Ingen høyere utdanning.
Utdannelse
1958
Født
Gründer og eier i Aker
Stilling
Olje og energi
Bransje

Nevnt i 8 artikler

Selges for millionsummer på auksjon:

Finanselitens kunstyndling

Kjell Inge Røkke, Øyvind Eriksen, Christen Sveeas, Knut Brundtland og Erling Kagge har alle trykket kunstneren Fredrik Værslev til sitt bryst. Nå har Astrup Fearnley Museet viet kunstneren en egen utstilling, et stort kvalitetsstempel i seg. Men er Værslevs kunst en god investering?

11 min lesetid

Investorene har økende tillit til Kjell Inge Røkke:

Historisk lav Røkke-rabatt i Aker

På Oslo Børs setter Kjell Inge Røkkes Aker nye kursrekorder på løpende bånd. Også fordi aksjemarkedet har full tillit til at Røkke selv har identiske ambisjoner med sin Aker-investering som de andre eierne.

3 min lesetid

Fikk nei fra Statens vegvesen:

Ville ha «WEED» og «FUCKU»

Multimilliardær Michael Stang Treschow disponerer et titalls luksusbiler og har en lang rekke personlige bilskilt, men noen av kjennemerkene han ville ha ble for drøy kost for Statens vegvesen.

7 min lesetid

Sommertips:

Aksjene som sikrer bryggekosen

Det er langt fra klar sikt på Oslo Børs. Hvordan bør man legge opp aksjeporteføljen før ferien?

10 min lesetid

Næringslivets 100 mektigste:

Rune Bjerke troner alene på toppen

Kapitals jury har talt: Rune Bjerke er den mektigste personen i norsk næringsliv. Han etterfølges av Eldar Sætre og Kjell Inge Røkke.

7 min lesetid

Røkke og Gjelsten kvittet seg med privatfly

Solgte fly for 115 millioner

Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke har solgt unna det gamle privatflyet de overtok fra Aker. Nå deler de på luksusflyet de kjøpte i fjor.

3 min lesetid

Mektig hedgefond gjør kule i Aker:

Svenskeraid hos Røkke

Catella Hedgefond har tjent fett på aksjeinvesteringen i Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker. Men nå velger fondet å ta gevinst.

3 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Aker
TRG Finance

Kjell Inge Røkke