KapitalIndeks

Johan H. AndresenFamilieformuen til Johan H. Andresen holder seg stabil i investeringsselskapet Ferd. Det familieeide selskapet opplevde et verdifall i fjor, men Ferd har så langt i år tjent inn mer enn fjorårets tap. Gjennom Ferd Invest, Ferd Capital og Ferd Eiendom investeres det tungt i blant annet privateide selskaper, på de nordiske børsene og i eiendom. Det svenske netthandelsselskapet Boozt, det danske selskapet Nilfisk kjent for støvsugeren sin, og sjømatprodusenten Lerøy Seafood og PGS er noen av de børsnoterte selskapene Ferd har investert tungt i. I tillegg skinner Scatec Solar i investeringsporteføljen med en verdiøkning på nærmere 80 prosent siden samme tid i fjor. Utenom den kommersielle virksomheten har Ferd-konsernet et omfattende engasjement innenfor sosialt entreprenørskap.

Sist oppdatert: 26. september 2019

33 mrd
Nettoformue 2019
33 mrd
Nettoformue 2018
Bachelor fra Dartmouth College, USA og MBA fra Rotterdam School of Management, Nederland.
Utdannelse
1961
Født
Investor i Ferd
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 2 artikler

Svensk motesmell for Andresen:

Kostbar harrytur

Ferd har så langt svidd av 15 millioner kroner på investeringen i det svenske netthandelsselskapet Boozt, som selger moteklær på nett.

2 min lesetid

Fra tobakkprins til etikksjef:

– Jeg kan gremmes over mange ting vi burde ha gjort

Han gikk fra å være mediesky tobakksarving til å bli et sosialt fyrtårn og siden leder i Etikkrådet for Oljefondet. – Noen synes kanskje den siste etappen var vel kort, medgir Johan H. Andresen (57).

12 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Ferd

Johan H. Andresen