KapitalIndeks

Johan H. AndresenFamilieformuen til Johan H. Andresen tikker videre oppover i investeringsselskapet Ferd. I fjor investerte konsernet betydelig i flere børsnoterte selskaper, som nå er en vesentlig eier i blant annet Boozt og Benchmark Holding. Scatec Solar skinner også i Ferd-porteføljen, med en verdistigning på 26 prosent det siste året. Etter fjorårets fall i aksjekursen til PGS, har selskapet kommet seg. Ferd sitter inne som nest største aksjonær i selskapet som har hatt en kursoppgang på godt over 100 prosent det siste året. Andresen fokuserer imidlertid ikke bare på den tradisjonelle bunnlinjen, men konsentrerer seg også om den doble. Satsingen på sosiale entreprenører har gitt en ikke-ubetydelig samfunnsøkonomisk gevinst.

Sist oppdatert: 20. september 2018

33 mrd
Nettoformue 2018
31 mrd
Nettoformue 2017
+8%
Endring i formue
Bachelor fra Dartmouth College, USA og MBA fra Rotterdam School of Management, Nederland.
Utdannelse
1961
Født
Investor i Ferd
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 2 artikler

Svensk motesmell for Andresen:

Kostbar harrytur

Ferd har så langt svidd av 15 millioner kroner på investeringen i det svenske netthandelsselskapet Boozt, som selger moteklær på nett.

2 min lesetid

Fra tobakkprins til etikksjef:

– Jeg kan gremmes over mange ting vi burde ha gjort

Han gikk fra å være mediesky tobakksarving til å bli et sosialt fyrtårn og siden leder i Etikkrådet for Oljefondet. – Noen synes kanskje den siste etappen var vel kort, medgir Johan H. Andresen (57).

12 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Ferd

Johan H. Andresen