KapitalIndeks

Christian RingnesFjoråret var godt for eiendomsinvestoren og kunstsamleren. Hovedsatsingen i Victoria Eiendom har hatt en solid vekst det siste året. Sterk verdiutvikling her bidrar godt til for holdingselskapet til Ringnes. Etter børsnoteringen av Pandox betalte Victoria Eiendom et ekstraordinært utbytte på 144 millioner. Ringnes er fornøyd med utviklingen og ser tilbake på fjoråret som unormalt sterkt. Av balansen i Ringnes Holding kommer det frem at det er gjort ytterligere investeringer i leiligheter og tomter denne perioden.

Sist oppdatert: 20. september 2018

5,00 mrd
Nettoformue 2018
4,65 mrd
Nettoformue 2017
+8%
Endring i formue
Siviløkonom fra Universite de Lausanne, Sveits og MBA fra Harvard Business School, USA.
Utdannelse
1954
Født
Eiendomsinvestor
Stilling
Handel
Bransje

Nevnt i 8 artikler

Ringnes krevde 1,6 milliarder – kan ende opp med å måtte betale tilbake:

I Haares kammerspill kan Ringnes bli svarteper

Advokat Nils-Henrik Pettersson kaller avtalene hotellinvestor Asmund Haare hadde med Christian Ringes om hotelldrift i Danmark for “junk”. Han er også kritisk til at Haare kjøpte seg inn som kreditor i konkursboet til sitt tidligere selskap, Tribe Invest. Et grep som kan føre til at Ringnes blir skyldig Haare penger.

11 min lesetid

Strid om vannledning på Lagåsen:

Krever millionbeløp av Ringnes-selskap

She-gründer Heidi Aven vil ha prisavslag av Christian Ringnes’ selskap Admiralen etter et tomtekjøp i Bærum.

2 min lesetid

Hotelljubel for søsknene Sundt:

Milliardopptur i Pandox

Kraftig børsoppgang for hotellgiganten Pandox sender formu- ene til rederarvingene Helene og Christian Sundt til nye høyder.

2 min lesetid

Suksess på egenhånd:

Arvingene som går egne veier

Skuespiller, globalt anerkjent fiolinist og første mannlige norske golfspiller kvalifisert til US Open. Møt milliardærarvingene som har valgt en helt annerledes karrierevei enn sine foreldre – og gjør det godt.

14 min lesetid

Unik talentsatsning:

Finans­topper sponser unge kunstnere

I fjor koblet Talent Norge et knippe betydelige kunstsamlere med unge og lovende kunstnere. Resultatet av satsningen vises i en utstilling på Astrup Fearnley Museet i slutten av januar.

10 min lesetid

Fredssenter på sponsorjakt:

Oslosenteret i pengeskvis

Samlet underskudd for Kjell Magne Bondeviks fredssenter har de to siste årene kommet opp i over åtte millioner kroner. Det er slutt på pengestøtten fra Norad. Samtidig har antall sponsorer skrumpet inn.

5 min lesetid

Striden mellom Reiss-Andersen og Ringnes

Anker til lagmanns­retten

Berit Reiss-Andersen og fire av hennes tidligere advokatkolleger vant første runde i millionkrangelen med Christian Ringnes, men eiendomsmilliardæren varsler omkamp og mener at det har foregått ulovligheter. – Vi føler oss skikkelig ført bak lyset, sier Ringnes.

6 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Ringnes Holding

Christian Ringnes