KapitalIndeks

Christen SveaasKistefos-konsernet til Sveaas hadde en positiv utvikling i fjor, hvilket avspeiles i formuen til forretningsmannen og kunstentusiasten. Investeringsselskapet innkasserte salgsgevinster på 242 millioner for salget av Phonero og 117 millioner kroner for salget av Infront. I tillegg leverte en av Kistefos’ store satsinger, Advanzia Bank, sitt beste resultat noensinne. Kredittkortbanken passerte i 2017 én million kunder og fortsetter veksten i europeiske markeder. Viking Supply belastet derimot konsernresultatet med et dundrende underskudd i 2017. I august meldte derimot offshorerederiet om at det har solgt tre isbryter ankerhåndteringsfartøy, noe som førte til en ellevill kursoppgang på 469 prosent for rederiet på Stockholm-børsen. Dette gir en solid økning i Sveaas’ formue.

Sist oppdatert: 20. september 2018

5,50 mrd
Nettoformue 2018
5,10 mrd
Nettoformue 2017
+8%
Endring i formue
Lic. Oec. HSG (siviløkonom) fra Universitetet i ST. Gallen, Sveits.
Utdannelse
1956
Født
Investor, eier av Kistefos
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 3 artikler

Sprekk i museumsbudsjettet:

Sveaas-auksjon med kunstnere i verdenklasse

Kunstsamler og investor Christen Sveaas arrangerer kunstauksjon for å delfinansiere et nytt bygg på Kistefos-Museet. En rekke kunstnere i verdensklasse, som Marina Abramović og Bjarne Melgaard, har donert verker til auksjonen.

7 min lesetid

Kistefos har kjøpt bemanningsbyrået 2nd Chance:

Strid rundt Sveaas-satsing på straffedømte

Christen Sveaas’ investeringsselskap Kistefos har brukt et tosifret millionbeløp på å kjøpe opp et tapssluk av et selskap som har spesialisert seg på å få tidligere straffedømte ut i jobb, og som opprinnelig også var eid av en tidligere straffedømt.

14 min lesetid

Bøhler og Sveaas klager på kommunens vedtak

Nekter å la seg jage fra hage

Frogner får ingen ny bydelspark med det aller første, selv om byrådet nylig vedtok å ekspropriere en frodig tomt i Gyldenløves gate i Oslo.

4 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Kistefos Holding

Christen Sveaas