KapitalIndeks

Christen SveaasKistefos-konsernet til Sveaas hadde en positiv utvikling i fjor, hvilket avspeiles i formuen til forretningsmannen og kunstentusiasten. Investeringsselskapet innkasserte salgsgevinster på 242 millioner for salget av Phonero og 117 millioner kroner for salget av Infront. I tillegg leverte en av Kistefos’ store satsinger, Advanzia Bank, sitt beste resultat noensinne. Kredittkortbanken passerte i 2017 én million kunder og fortsetter veksten i europeiske markeder. Viking Supply belastet derimot konsernresultatet med et dundrende underskudd i 2017. I august meldte derimot offshorerederiet om at det har solgt tre isbryter ankerhåndteringsfartøy, noe som førte til en ellevill kursoppgang på 469 prosent for rederiet på Stockholm-børsen. Dette gir en solid økning i Sveaas’ formue.

Sist oppdatert: 20. september 2018

5,50 mrd
Nettoformue 2018
5,10 mrd
Nettoformue 2017
+8%
Endring i formue
Lic. Oec. HSG (siviløkonom) fra Universitetet i ST. Gallen, Sveits.
Utdannelse
1956
Født
Investor, eier av Kistefos
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 4 artikler

Fikk nei fra Statens vegvesen:

Ville ha «WEED» og «FUCKU»

Multimilliardær Michael Stang Treschow disponerer et titalls luksusbiler og har en lang rekke personlige bilskilt, men noen av kjennemerkene han ville ha ble for drøy kost for Statens vegvesen.

7 min lesetid

Sprekk i museumsbudsjettet:

Sveaas-auksjon med kunstnere i verdenklasse

Kunstsamler og investor Christen Sveaas arrangerer kunstauksjon for å delfinansiere et nytt bygg på Kistefos-Museet. En rekke kunstnere i verdensklasse, som Marina Abramović og Bjarne Melgaard, har donert verker til auksjonen.

7 min lesetid

Kistefos har kjøpt bemanningsbyrået 2nd Chance:

Strid rundt Sveaas-satsing på straffedømte

Christen Sveaas’ investeringsselskap Kistefos har brukt et tosifret millionbeløp på å kjøpe opp et tapssluk av et selskap som har spesialisert seg på å få tidligere straffedømte ut i jobb, og som opprinnelig også var eid av en tidligere straffedømt.

14 min lesetid

Bøhler og Sveaas klager på kommunens vedtak

Nekter å la seg jage fra hage

Frogner får ingen ny bydelspark med det aller første, selv om byrådet nylig vedtok å ekspropriere en frodig tomt i Gyldenløves gate i Oslo.

4 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Kistefos Holding

Christen Sveaas