KapitalIndeks

Bjørn Kjos

Bjørn Kjos er en norsk næringslivsleder, han er utdannet jurist og praktiserte i mange år som advokat. Kjos har også vært jagerpilot ved 334-skvadronen

Det siste året har mildt sagt vært turbulent for Bjørn Kjos. Norwegian-gründeren gikk i juli av som konsernsjef etter å ha spyttet inn store summer i flere utvannende emisjoner. Eierandelen i flyselskapet til Kjos og hans forretningspartner Bjørn Kise gjennom HBK Holding er blitt redusert med om lag ti prosent til 17 prosent. Det enorme kursfallet i Norwegian har bidratt til at Kjos og Kise nå har større verdier i Bank Norwegian enn i flyselskapet. Formuen til den tidligere jagerflypiloten har mer enn halvert seg det siste året. Kjos har også investert i selskapet Norwegian Block Exchange som nylig ble priset til 90 millioner kroner.

Sist oppdatert: 26. september 2019

1,70 mrd
Nettoformue 2019
3,80 mrd
Nettoformue 2018
-55%
Endring i formue
Cand. jur.
Utdannelse
1946
Født
Gründer, eier og konsernsjef i Norwegian
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 12 artikler

Tore Kjos’ Read Group reddet i tolvte time:

– Dere skal få et helvete

Read-gründer Tore Kjos fyrer løs mot Innovasjon Norge, som har begjært Read Holding konkurs. Storebroren til Norwegian-gründer Bjørn Kjos mener det statlige selskapet bevisst torpederer Reads potensial over “småpenger”.

4 min lesetid

83 opplevde fall i formuen:

40 milliarder blåst på ett år

I kroner og øre faller Kjell Inge Røkke mest blant rikingene i år, med 4,4 milliarder kroner. Men årets fall verker nok likevel langt mer for Tor Olav Trøim og Bjørn Kjos, som begge har tapt over halvparten av formuene sine på ett år.

5 min lesetid

18 krav mot flyselskapet:

Inkassokø i Norwegian

Norwegians morselskap hadde nylig 18 inkassokrav mot seg, på til sammen 828.000 kroner. Selskapet måtte i sommer pantsette sine merkevarerettigheter for å få et kortsiktig lån fra Danske Bank.

3 min lesetid

Bankbidrag til Kjos og Kise:

Fikk million­beløp i det stille

Norwegian fant ikke grunn til å fortelle at flyselskapet i mai i år betalte daværende konsernsjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn Kise fire millioner kroner for aksjer i et irsk selskap som skal søke om europeisk banklisens.

6 min lesetid

Har mer penger i bankaksjer enn i fly:

Kjos-familien har tapt over to milliarder

Bjørn Kjos og Bjørn Kise med familier har nå mye mer verdier i Bank Norwegian enn de har i flyselskapet Norwegian. Kjos-familien, som har satset klart mest på fly av de to, har tapt mer enn halvparten av formuen sin på ett år.

8 min lesetid

Er du Norwegian-aksjonær?

Slik unngår du stortap på emisjonen

Hvis du som Norwegian-aksjonær sitter passiv gjennom hele emisjonsperioden, taper du nær halvparten av pengene dine. Vi viser deg hvordan du kan forbli cash-nøytral etter emisjonen.  

4 min lesetid

Emisjonskursen:

Norwegian-aksjonærer risikerer stor-tap

Med en så lav emisjonskurs som 33 kroner vil du som aksjonær tape stort på være passiv i emisjonen. Nær halvparten av dine aksjeverdier i dag blir borte dersom du sitter helt passivt, uten hverken å tegne nye aksjer eller å selge tegningsrettene du blir tildelt i emisjonen.

2 min lesetid

Kjos og Kise omstrukturerte eierskapet til Norwegian:

Rigget familieselskaper for utbyttefest som uteble

Bjørn Kjos og Bjørn Kise rigget rett før jul sine respektive eierselskaper i Norwegian for en mulig utbyttefest i tilfelle et salg av flyselskapet. Men isteden for milliarder oppover i systemet til deres respektive familieselskaper, må de to nå føre nye hundrevis av millioner kroner ned til Norwegian i den forestående emisjonen.

6 min lesetid

Norwegian saksøkes for kontraktsbrudd:

Flysalg havarerte - Norwegian saksøkes

En potensiell flykjøper krever 27 millioner kroner i erstatning fra Norwegian etter en mislykket handel. Norwegian avviser kravet.

2 min lesetid

Norwegian-sjef Bjørn Kjos

Gal eller genial?

Bjørn Kjos (71) er mannen som uten å blunke låner fantasibeløp for å kjøpe 270 passasjerfly, men som ikke våger å sjekke inn en eneste koffert når han skal ut på fjorten dagers businessreise i flere land. Håndbagasje får holde. Er han gal eller genial? Kjos’ strategi for Norwegian Air Shuttle deler analytikerne i to leire.

15 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Norwegian

Bjørn Kjos