KapitalIndeks

Bjørn Kjos

Bjørn Kjos er en norsk næringslivsleder, han er utdannet jurist og praktiserte i mange år som advokat. Kjos har også vært jagerpilot ved 334-skvadronen

Bjørn Kjos er administrerende direktør og største eier i Norwegian. Sammen med sine barn eier Kjos litt over 20 prosent av aksjene. Ryktene i vår om et mulig bud på Norwegian, sendte både aksjekursen og formuen til Kjos til himmels. Mens det stormet tidligere i år, har det vært ganske så stille på ryktebørsen den siste tiden. Også aksjene i Bank Norwegian bidrar solid til Kjos-formuen. Broren Tore er ikke så involvert i Norwegian, med en eierandel på drøyt en prosent, men han eier alle aksjene i seismikkteknologiselskapet Read Group, som han i sin tid grunnla sammen med Bjørn.

Sist oppdatert: 20. september 2018

3,80 mrd
Nettoformue 2018
3,35 mrd
Nettoformue 2017
+13%
Endring i formue
Cand. jur.
Utdannelse
1946
Født
Gründer, eier og konsernsjef i Norwegian
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 1 artikler

Norwegian-sjef Bjørn Kjos

Gal eller genial?

Bjørn Kjos (71) er mannen som uten å blunke låner fantasibeløp for å kjøpe 270 passasjerfly, men som ikke våger å sjekke inn en eneste koffert når han skal ut på fjorten dagers businessreise i flere land. Håndbagasje får holde. Er han gal eller genial? Kjos’ strategi for Norwegian Air Shuttle deler analytikerne i to leire.

15 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Norwegian

Bjørn Kjos