KapitalIndeks

Bjørn Kjos

Bjørn Kjos er en norsk næringslivsleder, han er utdannet jurist og praktiserte i mange år som advokat. Kjos har også vært jagerpilot ved 334-skvadronen

Bjørn Kjos er administrerende direktør og største eier i Norwegian. Sammen med sine barn eier Kjos litt over 20 prosent av aksjene. Ryktene i vår om et mulig bud på Norwegian, sendte både aksjekursen og formuen til Kjos til himmels. Mens det stormet tidligere i år, har det vært ganske så stille på ryktebørsen den siste tiden. Også aksjene i Bank Norwegian bidrar solid til Kjos-formuen. Broren Tore er ikke så involvert i Norwegian, med en eierandel på drøyt en prosent, men han eier alle aksjene i seismikkteknologiselskapet Read Group, som han i sin tid grunnla sammen med Bjørn.

Sist oppdatert: 20. september 2018

3,80 mrd
Nettoformue 2018
3,35 mrd
Nettoformue 2017
+13%
Endring i formue
Cand. jur.
Utdannelse
1946
Født
Gründer, eier og konsernsjef i Norwegian
Stilling
Finans
Bransje

Nevnt i 8 artikler

Har mer penger i bankaksjer enn i fly:

Kjos-familien har tapt over to milliarder

Bjørn Kjos og Bjørn Kise med familier har nå mye mer verdier i Bank Norwegian enn de har i flyselskapet Norwegian. Kjos-familien, som har satset klart mest på fly av de to, har tapt mer enn halvparten av formuen sin på ett år.

8 min lesetid

Er du Norwegian-aksjonær?

Slik unngår du stortap på emisjonen

Hvis du som Norwegian-aksjonær sitter passiv gjennom hele emisjonsperioden, taper du nær halvparten av pengene dine. Vi viser deg hvordan du kan forbli cash-nøytral etter emisjonen.  

4 min lesetid

Emisjonskursen:

Norwegian-aksjonærer risikerer stor-tap

Med en så lav emisjonskurs som 33 kroner vil du som aksjonær tape stort på være passiv i emisjonen. Nær halvparten av dine aksjeverdier i dag blir borte dersom du sitter helt passivt, uten hverken å tegne nye aksjer eller å selge tegningsrettene du blir tildelt i emisjonen.

2 min lesetid

Kjos og Kise omstrukturerte eierskapet til Norwegian:

Rigget familieselskaper for utbyttefest som uteble

Bjørn Kjos og Bjørn Kise rigget rett før jul sine respektive eierselskaper i Norwegian for en mulig utbyttefest i tilfelle et salg av flyselskapet. Men isteden for milliarder oppover i systemet til deres respektive familieselskaper, må de to nå føre nye hundrevis av millioner kroner ned til Norwegian i den forestående emisjonen.

6 min lesetid

Norwegian saksøkes for kontraktsbrudd:

Flysalg havarerte - Norwegian saksøkes

En potensiell flykjøper krever 27 millioner kroner i erstatning fra Norwegian etter en mislykket handel. Norwegian avviser kravet.

2 min lesetid

Norwegian-sjef Bjørn Kjos

Gal eller genial?

Bjørn Kjos (71) er mannen som uten å blunke låner fantasibeløp for å kjøpe 270 passasjerfly, men som ikke våger å sjekke inn en eneste koffert når han skal ut på fjorten dagers businessreise i flere land. Håndbagasje får holde. Er han gal eller genial? Kjos’ strategi for Norwegian Air Shuttle deler analytikerne i to leire.

15 min lesetid

Nøkkelbedrifter

Norwegian

Bjørn Kjos