KapitalIndeks

Berit Svendsen

Hun nådde ikke til topps i kampen om konsernsjefjobben i Telenor i 2015, men står nærmest telekom-tronen dersom Sigve Brekke på noe tidspunkt skulle tre til side. I 2017 fikk hun også ansvaret for hele Skandinavia og ikke lenger bare hjemmemarkedet i Norge. Det kan dog selvsagt være at Brekke her gav sin fremste interne rival en skikkelig uriaspost, gitt pro-blemene særlig i Danmark.

Sist oppdatert: 15. may 2019

Studert sosiologi og medisin ved Universitetet i Oslo og medisinsk antropologi ved University of California
Utdannelse
1963
Født
Utenlandssjef i Vipps
Stilling
Næringsliv
Bransje

Nevnt i 6 artikler

Berit Svendsen (56)

Vipps-topp med temposkifter

Med det globale kappløpet om mobilbetaling har sjefen for Vipps’ internasjonale satsning fått det travelt igjen. Men fra fredag til mandag slakker Berit Svendsen av på farten, legger bort mobilen og praktiserer “langsom tid“.

8 min lesetid

Kronprinsessekamp i DNB:

Bare kvinner med i racet for å bli ny toppsjef

DNBs finansdirektør Kjerstin Braathen har lenge vært den store favoritten, men konserndirektør Ingjerd Spiten er en av kandidatene som nå nærmer seg bakfra i racet om å bli ny konsernsjef i DNB når Rune Bjerke går av senest i 2020.

9 min lesetid

Telenor-styrets krav til ny toppsjef:

– Virker veldig som innavl

Listen over hva som kreves for å bli ny Telenor-sjef skaper debatt, og selskapets styre mistenkes for å ha skreddersydd kriteriene til ­ konkrete ansatte.

6 min lesetid

Telenor risikerer milliardsmell

Mulig skattebombe på skandaleinvestering

Telegiganten har mottatt et utkast til mulig vedtak om endring av ligningen fra norske skattemyndigheter. Saken har forgreninger til den største korrupsjonsskandalen i nyere indisk historie.

4 min lesetid

Telenor praktiserer null bindingstid i business

Selgere saksøker Telenor

To av Telenors største agenter for dørsalg til norske hjem ble sendt rakt på dør av telegiganten i fjor. Nå går et av selskapene, Intofiber, til sak.

7 min lesetid

Berit Svendsen