Kapital

Næringsliv · Fra nær ruin til milliardær:

Tom Hagens vei mot rikdom

Mediesky: Tom Hagen har bygget opp formuen i det stille. For 18 måneder siden eksploderte den tragiske forsvinningssaken på Lørenskog i mediene. Foto: NTB scanpix
Publisert:13. mai 2020

Tom Hagen stod på randen av konkurs etter Lillehammer-OL. Han tok en timeout fra business, men fikk vind i seilene igjen og gjorde sin entré på Kapitals liste over Norges 400 rikeste i 1999. Formuesutviklingen siden er nærmest et lærebokeksempel i å bygge verdier.

Fredag 8. mai forlot Tom Hagen (70), en av Norges ­rikeste, Oslo fengsel som en fri mann. Ti dager tidligere ble milliardæren pågrepet av politiet på vei til jobb og siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets bolig i Lørenskog 31. oktober 2018. 
Tom Hagen nekter enhver befatning med forsvinningen. Han ble løslatt etter at et flertall i Eidsivating lagmannsrett kom til at det ikke foreligger skjellig grunn til mistanke basert på bevisene politiet la frem i retten, og Høyesterett avviste påtalemyndighetens anke i fengslingssaken. Hagen er i skriv­ende stund fortsatt siktet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn