Kapital

Næringsliv ·  Aker kan motta over to milliarder i utbytter selv i år:

Rigget for oppkjøpsraid

Krise gir muligheter? Coronakrisen og oljeprisfallet har rasert børsverdiene for Kjell Inge Røkke, men med god likviditet oppe i Aker ASA kan han kanskje snu krisen til nye muligheter. Lise Åserud VG
Publisert:29. april 2020

Kjell Inge Røkkes Aker kan tross coronakrisen få opp rundt to milliarder kroner i utbytter fra underliggende selskaper i år. Det gjør at Aker kan bygge seg en solid “krigskasse” for mulige oppkjøp de neste par årene.

Før coronakrisen lå det an til at Kjell Inge Røkkes børsnoterte investeringsselskap Aker ASA i år ville motta så mye som fire milliarder kroner i kontantutbytter fra datterselskaper og tilknyttede selskaper. Selv hadde Aker planer om betale ut 1,7 milliarder kroner i kontantutbytte til sine aksjonærer igjen, der Kjell Inge Røkkes eierselskap TRG Holding er dominerende med 68,2 prosent av aksjene. 


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn