Kapital

Næringsliv ·  Mindre å hente fra rike onkler:

Toppfotballen må klare seg mer på egen hånd

Jubel i Molde: Bjørn Rune Gjelsten kunne i fjor feire seriegullet sammen med spillerne i en klubb der han sammen med Kjell Inge Røkke nå har bidratt med over en milliard kroner. Svein Ove Ekornesvåg NTB scanpix
Publisert:19. mars 2020

De rike onklene til dagens norske toppklubber har brukt 2,5 milliarder kroner på å støtte den lokale fotballen. Men pengestrømmen har krympet de siste årene, og det er liten grunn til å tro at pilene igjen vil peke oppover.

“ Motivet er kjærlighet til klubben og ønsket om å gjøre en innsats for det fellesskapet og det lokalsamfunnet man er en del av. Kall det gjerne en konto for samfunnsbidrag, sier skipsreder Ole Henrik Nesheim.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn