Kapital

Næringsliv ·  Nedgangstider kan ramme hele bilbransjen hardt:

Tøff start for luksusbil-byen

Pakker sammen: Luksusbilbutikken AutoXo på Ramstadsletta ved E 18 flytter og innlemmes i ”moderskipet” på Billingstad, AutoXo Sport. Foto: Svein Lindin
Publisert:1. april 2020

Bilprodusentene har stengt fabrikkene. I Norge er valutasituasjonen håpløs, og folk  permitteres i hopetall. På Billingstad har flere bilforhandlere nylig satset i det aller dyreste segmentet – med tilhørende kostbare bilbygg. Kan det gå bra til slutt?

I løpet av de siste årene har flere forhandlere av de mest eksklusive bilmerkene samlet seg på Billingstad, på grensen mellom Asker og Bærum. Men med tilnærmet kollaps i verdensøkonomien kan det bli en svært tøff start for den nye luksusbil-byen, som blant annet tilbyr Porsche, Bentley, Ferrari, Maserati og Land Rover Jaguar i samme nabolag som forhandlere av standardmerker som Ford, Volkswagen, Fiat og Mazda.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn