Kapital

Næringsliv ·  Vil bidra med medisinsk utstyr:

Næringslivet tilbyr coronahjelp

Trenger utstyr: Norsk helsepersonell trenger alle typer smittevern fremover, og mange i norsk næringsliv sier de vil prøve å produsere det. Her fra Torp flyplass da et fly fra Italia landet. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix
Publisert:19. mars 2020

Over 280 norske bedrifter har meldt fra til helsevesenet om at de vil bidra med å lage smittevernutstyr og annet medisinsk utstyr under coronakrisen. Men først må deres produktforslag testes grundig, så ingen avtaler er hittil gjort om noen konkrete leveranser.

“ Maskene våre er sendt inn til testing hos et europeisk institutt som er godkjent for å gjøre slike tester. Men vi har ikke fått noen tilbakemeldinger ennå. Maskene skal testes for både bakterier og gjennomtrenging av væsker. På slike kirurgiske munnbind, som vi ønsker å lage, er det en europeisk norm som maskene først må godkjennes etter, sier Arne Fonneland. Han er administrerende direktør og medeier i strikkeprodusenten Janusfabrikken, som ligger i Espeland, helt øst i Bergen kommune. Janus har fått mye oppmerksomhet for sin raske respons på helseminister Bent Høies oppfordring til norsk næringsliv om å delta i en coronadugnad.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn