Kapital

Næringsliv ·  Kemneren fikk rettens medhold til å ta beslag i skjulte eiendommer:

Mener finanscowboyen lever et “proforma-liv” i Norge

Velbeslått: “Drammens fattigste playboy”, Per Morten Hansen, har levd et luksusliv mens kreditorer sto i kø. Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:5. mars 2020

Finanscowboyen Per Morten Hansen har i årevis kunnet søke tilflukt i det han hevder er sin kamerat, forretningsmannen Tom Saxegaards hus og luksushytte når han har vært i Norge. Nå har Oslo byfogdembete kommet til at Hansen er den reelle eier av disse eiendommene, og krever utlegg for 26,5 millioner kroner.

13. februar falt det dom i en ganske eiendommelig sak i Oslo byfogdembete. Partene i saken er forretningsmannen og eiendomsinvestoren Tom Saxegaard fra Drammen mot staten. Saxegaard hadde klaget på at staten ved kemneren ville ta utlegg i hans hus i Ankerveien i Holmenkollen, samt hans luksuriøse 129 kvadratmeter store fritidsbolig på Lille Kirkeholmen i Kragerø-skjærgården. Det følger en privat båtplass med boligen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn