Kapital

Næringsliv ·  Corona-krisen:

Kan forverre legemiddelmangelen

1.250 varsler:  Legemiddelverket fikk i fjor inn 1.250 varsler om mangler på legemidler, en dobling fra antallet i 2018. Scanpix NTB scanpix
Publisert:19. mars 2020

Antall varsler om mangler på legemidler i Norge doblet seg i fjor, og coronakrisen kan gjøre vondt verre. Karita Bekkemellem i Legemiddelindustrien ber regjeringen legge til rette for norsk produksjon av kritiske legemidler nå.

Dersom coronakrisen blir omfattende, kan det bli mangel på mer enn smittevernutstyr. Da kan vi også risikere mangel på viktige legemidler. I et stort webinar for norsk helsevesen ble det advart om at det ved veldig mange sykehusinnleggelser kunne bli mangel på basic legemidler som beroligende midler, smertestillende, blodtrykksmedisin og antibiotika.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn