Kapital

Næringsliv ·  Både corona og oljepris-krig da offshore var på vei opp:

Full storm rammer offshore

Foto: Flickr © Hegnar Media
Publisert:2. april 2020

Akkurat da flere offshorerederier var på vei opp av bølgedalen, med nært forestående refinansieringer, ble de truffet av både coronaviruset og oljepris-krig. Statlige Giek er nå villig til å gi flere av dem nye avdragslettelser inntil sikten i markedet er bedre.

Tallet er 21, tjueen. Det er ikke snakk om et Lotto-tall, men antall år det vil ta for riggrederiet Borr Drilling og supplybåtrederiet Solstad å betale ned sin respektive rentebærende gjeld med dagens inntjening og finansieringsstruktur. Offshorerederiene er søkklastet med gjeld, samtidig som inntjeningen ikke er i nærheten av å være høy nok til at det ser ut som om de vil klare å lette seg med denne ballasten fremover.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn