Kapital

Næringsliv ·  Byttet lån mot aksjer til enorm overkurs:

Slik melket Inventa Finans småsparere

– Utsatt for sverting: Eier og daglig leder av Inventa Finans, Daniel Mekki, mener mye av det negative som har kommet frem om Inventa kommer fra noen som er ute etter å sverte ham og selskapet. Foto: Vegar Valde/Bergens Tidende Foto: Vegar Valde/Bergens Tidende © Hegnar Media
Publisert:19. februar 2020

Mange småsparere som har investert i Inventa Finans’ eiendomsprosjekter i Bergen, føler seg lurt og prøver nå å få tilbake pengene sine. Finanstilsynet sa stopp før jul, selgere har forlatt selskapet i protest, og bakmannen Daniel Mekki står overfor flere søksmål.

I november i fjor ga Finanstilsynet stoppordre for driften i det omstridte Bergensselskapet Inventa Finans, og kom samtidig med en markedsadvarsel mot selskapet. Bakgrunnen for avgjørelsen var tips fra privatpersoner. De hadde fått forlokkende investeringstilbud fra Inventa Finans, uten at selskapet hadde konsesjon for dette. Rett før tilsynet kom med sin stoppordre, avslørte Kapital hvordan Inventa har tilbudt småsparere å investere i sine eiendomsprosjekter gjennom lån hvor de garanterte 10 prosents avkastning. Finansprofessor Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole beskrev tilbudet som “å tro på julenissen”.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn