Kapital

Sier navnet Terje Mikalsen deg noe? For den yngre generasjon er han nok heller ukjent, men for nøyaktig 30 år siden var han blant Norges rikeste menn, med en formue på tre milliarder kroner. Så gikk han skikkelig på trynet, ikke bare en, men to ganger, og de 20 siste årene har seriegründeren vært langt unna å kvalifisere for en plass på listen over landets mest bemidlede. I en alder av 79 år har han imidlertid nå store planer om å innta næringslivet nok en gang.

Annonse

– Vi kommer med store nyheter om kort tid, røper Mikalsen til Kapital.

Easy come, easy go

Mer om det senere. Et dypdykk i Kapitals mange lister over Norges 400 rikeste personer, som det etter hvert finnes et par og tyve av i alt, viser nemlig at Mikalsen ikke er alene om å ha skuslet bort milliardsummer. Faktisk har så mange som 23 tidligere milliardærer regelrett forduftet. Ikke bare fra selve rikelisten. De er også fjernet fra vår stadig mer omfattende database over mulige kandidater, etter å ha mistet storparten av sine tidligere så svulmende formuer. Av relativt ferske mageplask kan nevnes traderen Einar Aas, som i 2019 gikk personlig konkurs etter massivt tap i kraftmarkedet, samt XXL-gründer Øivind Tidemandsen, som har måttet tåle å se store deler av formuen fordufte etter kurshavari. Men det finnes flere. Langt flere. Vi nevner i fleng: Oppfinner og vitenskapsmann Hans Gude Gudesen, investor Lars Fredrik Windfeldt, slankekonge Lars Høie og Chess-gründer Idar Vollvik. Pluss en hel del andre. I tillegg til disse kommer et titalls fordums milliardærer som ikke har rotet bort hele formuen, men som i dag “bare” er mangemillionærer. Blant dem en rekke redere som har sett pengesekken bli tappet som følge av offshorekrisen de siste årene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn