Kapital

Molde vant serien, men ellers har det tilsynelatende vært få seire for Kjell Inge Røkke i år. Begge hans to store eiendomssatsinger i år har, i hvert fall foreløpig, fått seg skudd for baugen av kommunepolitikere. Først sa de i Bærum nei til hans skyskraper Store Blå på Fornebu, og så ble planene om nytt hovedkontor for Aker BP i sentrum av Stavanger så forsinket av politikerne at det ble lagt i skuffen. Planene om en storstilt oljesatsing i Ghana, inkludert en fusjon mellom to av hans oljeselskaper der og påfølgende børsnotering, ser også ut til å bli kraftig forsinket. Men selv om Røkke kanskje ikke vil huske 2019 som sitt aller beste år i business, så klatrer han nå like fullt helt til topps i Kapitals kåring av næringslivets mektigste. Han har en personlig formue på over 35 milliarder kroner, og styrer selv svært aktivt et selskapsimperium med en samlet årlig omsetning på 70 milliarder kroner og rundt 28.000 ansatte. Selv om han nå er nær usynlig utad, jobber han som før med store planer, og han tar strategiske og finansielle grep som ingen andre kan.

Annonse

Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn