Kapital

Næringsliv ·  Feilslåtte prosjekter, rettssaker og brutte lovnader:

Jakten på de mystiske Dubai-millionene

Investeringens opphav: Kapitalinnskuddet som skal sikre fremtiden til Norsk Hummer skal komme fra et fond i Dubai. Foreløpig har det kun gått overføringer til emiratet. Jon Gambrell Ap
Publisert:27. desember 2019

Selskapet Norsk Hummer har blitt lovet fem millioner euro fra et fond i Dubai, men pengene lar vente på seg. Samtidig selger dets tidligere daglige leder inn ikke-eksisterende Dubai-fond i Tyskland, der han er under etterforskning.

I årevis har en gruppe sørlendinger drømt om å drive kommersiell oppdrett av hummer. Flere titalls millioner er skutt inn i selskapet Norsk Hummer, i et forsøk på å få virksomheten opp og stå. Nå henger drømmen tilsynelatende i en tynn tråd – en tråd som, hvis man begynner å nøste den opp, leder til et mystisk fond i Dubai og to herremenn med heller tvilsom forretningshistorikk.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn