Kapital

Næringsliv ·  Seilerjakker, skuespill og skjulte motiver:

Blystad-ansatte la til rette for tvangssalg til sjefen

I shippingstrid: Arne Blystad ble ikke idømt erstatningsansvar etter søksmålet fra Spar Shipping. Rettssaken kastet imidlertid lys over “mulig kritikkverdige handlinger” knyttet til et forutgående tvangssalg rederen var involvert i. Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:6. desember 2019

Først gjorde Arne Blystad en “usedvanlig god handel” da rederiaksjer ble solgt til uerfarne kinesere. Deretter kjøpte han rederiets eiendeler til en brøkdel av prisen, i et kontroversielt tvangssalg der hans egne ansatte og gode bankforbindelser først hadde beredt grunnen.

Tidligere denne høsten møtte Bergensrederiet Spar Shipping en rekke aktører, blant annet den profilerte rederen og investoren Arne Blystad, til dyst i Oslo tingrett. Spar vant ikke frem med sitt erstatningskrav, men i beskrivelsen av de omstridte hendelsene – et tvangssalg og en påfølgende forliksavtale – står det likevel følgende i dommen:


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn