Kapital

Næringsliv ·  Milliardærenes jaktparadiser:

Tilbyr eksklusive jakteventyr i egne skoger

Ivrig jeger: – De siste 30 årene har jeg vært veldig ivrig når det gjelder jakt, sier Ola Mæle som eier Namdal Bruk i Nord-Trøndelag. Foto: Privat Foto: Privat © Hegnar Media
Publisert:3. desember 2019

Jakt i Norge har blitt milliardbusiness. Flere av landets rikeste tilbyr jaktopplevelser med en prislapp på opptil flere hundre tusen kroner i uken. Skogsjefer melder om stadig større etterspørsel etter eksklusive opplegg.

I forrige jaktår dro rundt 140.000 nordmenn på jakt, og slikt blir det penger av. I 2018 var omsetningen fra jakt på over 2,1 milliarder kroner, ifølge en rapport fra Norsk institutt for naturforskning (NINA). Milliardene fordeler seg på småvilt- og hjorteviltjakt med en omsetning på henholdsvis 636 millioner kroner og nærmere 1,5 milliarder kroner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn